Hol érdemes letenni az orosz B2-es nyelvvizsgát? (Többi lent)
Sziasztok! A nyáron szeretném letenni a B2-es orosz nyelvvizsgát. Magyarországon születtem és élek születésem óta, de az egyik szülőm orosz anyanyelvű, így eléggé jól megy a nyelv. Csak a nyelvtani részeket és az íráskészséget kell majd megtanulnom alaposabban, a beszédkészséggel/halláskészséggel nincs gond.
Szerintetek melyik iskolánál/nyelvvizsga központnál érdemes letenni?
Milyen tapasztalatok vannak.
Kerestem már én is, de a legtöbbnél van fordítás, amit nem igazán érzek erősnek.
(Valamint nemzetközileg elfogadott legyen)
Köszönöm a válaszokat előre is
Nincs orosszal tapasztalatom, viszont szerintem ebben az esetben érdemes lehet a hivatalos orosz nyelvvizsgát letenni. Bár honosíttatni kell utána. Ebben biztosan nem lesz fordítás.
Az Orosz Kulturális Központnál érdemes érdeklődni, hogy szerveznek-e.
Vagy van még az ECL, azt nem tudom, hogy orosz esetében kell-e honosíttatni. Fordítás itt sincs.
A kimondottan magyarországi nyelvvizsgák a legtöbb esetben csak itt érvényesek.
Az Orosz Kultúrális Intézet szervez nemzetközi orosz nyelvvizsgát, de az nehezebb, mint a hazai B2-es szintűek és csak a volt ex-szovjet tagországokban jó (már ahol elfogadják nyilván). Ha nem kinn akarsz boldogulni, akkor annak nincs értelme.
Én Budapesten tettem le a "Rigó utcában", nem volt egyáltalán veszélyes és a szóbeli résznél rendesek voltak, elsőre sikerült pedig nekem csak tanult nyelvem volt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!