Gazdasági szakokon most hogy van a nyelvvizsga követelmény? (Amióta úgymond eltörölték a kötelező nyelvvizsgát)
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem,mert gazdasági szakokon alapvető,h bizonyos nyelvi képzéseket elsajátítson az ember, ha el akar helyezkedni.
Ez valahol megnézhető, hogy melyik egyetem,hogy építi be a nyelvi követelményeket a képzésébe? Kell nyelvvizsga,nem kell, milyen típusú?
Mert olyanról is hallottam, h már nem várnak el szaknyelvi nyelvvizsgát, hanem bizonyos tárgyakat fel kell venni idegen nyelven és azokat kell teljesíteni?
Erről van valakinek bővebb információja? Pénzügy számvitel szak érdekel elsősorban?
nov. 9. 13:03
1/9 anonim válasza:
Ez nem szak, hanem egyetemfuggo. A tanterv mindenhol publikus, abban latszik, hogy tartamaz-e a tanterv nyelvi orakat, es a kimeneteli kovetelmenyek is publikusak, hogy mi a pontos elvaras nyelv teren. Az egyetemek honlapjan megtalalod.
2/9 A kérdező kommentje:
Kerestem,de erre vonatkozóan nem találtam egyértelmű információt. A kimeneti követelmények a legtöbb esetén már vagy 5 éve nem voltak frissítve, így nem tudom,h a törvénymódosítások azokat mennyiben befolyásolják.
nov. 9. 13:50
3/9 anonim válasza:
Okes, de mit szolnal ahhoz, hogyha leirnad az egyetemet, hatha akad valaki aki epp ott tanul?
4/9 anonim válasza:
Azért azt jobb ha tudod, hogy amikor követelmény volt a nyelvvizsga, akkor sem az egyetemen tanultuk meg a nyelvet. Voltak persze nyelvi órák, de nem nagyon fértek bele az órarendbe, illetve nem voltak valami nagyon jó minőségű órák. Nyugodtan fel lehet arra készülni, hogy a nyelvtanulást másképp kell megoldani. És jól látod, ha nem beszélsz folyékonyan angolul, akkor esélyed sincs elhelyezkedni vele. ÉS ez nem a B2-es szintet jelenti, hanem minimum C1, meg szakmai szókincs.
5/9 anonim válasza:
A legtöbb egyetemen úgy oldották meg, hogy van egy belső nyelvi vizsga, amit teljesíteni kell, de ha rendelkezel C1/szaknyelvi B2 nyelvvizsgával rendelkezel, vagy teljesítesz X kreditet/kurzust idegen nyelven, akkor felmentést kapsz alóla. De igaza van a felettem válaszolóknak, ez nem szak, hanem egyetemfüggő. Írd meg, melyik intézményről van szó, talán segíthetünk.
6/9 anonim válasza:
Egyetemfüggő. SZTE-n pl 4 féléven keresztül kell felvenni idegen nyelvi kurzust, amiért nem kapsz kreditet, de kötelező megcsinálni. Ezek jobbára A2-B1 szintű kurzusok. Ha időközben összejön egy B2 vagy C1 nyelvvizsga, akkor le lehet adni. De ha egész egyetem alatt nem, akkor 4 félévig kell tanulni.
7/9 A kérdező kommentje:
Budapesti Gazdasági Egyetemet meg a Milton Friedman Egyetemet néztem.
nov. 15. 15:19
8/9 anonim válasza:
A miltont inkább ne nézegesd. Kalap hulladék a színvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!