Mit tanácsoltok? Jelenleg turizmus vendéglátás szakon vagyok, megírtam a szakdolgozatomat is, de a hiányzó nyelvi követelmények miatt nem adhatom elő Német szakmai nyelvet nem igazán érzem magaménak ezért a következő opciók állnak fent:
1. Nyelvet tanulni: olaszra vagy spanyolra gondoltam csak nemtudom mennyi idő alatt sikerülne a középszint, sőt a szakmai nyelvvizsga kéne belőle
Hosszú távon egy nyelv mindig jól jön csak mégis tartok tőle, pedig van nyelvérzékem
2. Átmennék másik szakra kereskedelem marketingre, ott csak a hiányzó tárgyak kellenének, se több nyelv se semmi
Alapból is érdekel a marketing szóval valami hasonló képzést szívesen megcsinálnék ígyis úgyis, de félek hogy esetleg megfutamodás vagy gyávaság lenne ez, vagy nem?
Ti mit gondoltok?
"a hiányzó nyelvi követelmények miatt nem adhatom elő"
. Mit nem adhatsz elő? A szakdolgozatot?
De ha már megírtad, akkor a konzulens jóváhagyta, nem?
Pusztán nyelvismeret miatt miért kezdenél bele valami teljesen másban, mikor célegyenesben vagy?
Ha semmi hasonló nyelvismereted nincs az olaszhoz vagy spanyolhoz, akkor nem ajánlom, hogy csak emiatt kezd el most. El lehet érni fél év alatt a középfokot (nekem sikerült, de napi több óra tanulással és úgy, hogy franciát tanultam előtte) szóval ennél biztos több idő kell.
Ha szeretnéd őket tanulni hajrá, de ne kimondottan a diploma miatt.
Bírd még ki ezt a kis időt a némettel, ne most hátrálj meg. Utána ha megvan a diploma tanulhatsz más nyelvet.
Időközbe megérdeklődtem és nem vihetném át a szakdogát a másik szakra. Butaság lenne eldobni.
Német az nulla tudás szintén és kéne magántanár hogy teljesíteni tudjam a tárgyat.
Szóval vagy kibírom ezt de legalább nincs nyelvvizsga vagy a spanyol/olasz
Nem könnyebb a spanyol az olasznál, van, amiben az egyik, van amiben a másik nehezebb. (Kettes vagyok.)
Ha tényleg ennyire 0 a német, akkor megpóbálkozhatsz az egyikkel ezek közül, de ne azért válaszd a spanyolt mert az a könnyebb.
[link] -Ebben van egy táblázat is, amelyben összehasonlítja.
Annyi különbsèg van hogy a német tárgy egy 0 kredites és nyelvvizsga nemkell csak túlélni 1 évet
Másikból ugye szakmai nyelvvizsga kéne ami ugye egy középszint, azon belül is idegenforgalmira gondoltam.
Hogy tanultál meg ilyen gyorsan? Nagyon durvaa
Nemtudom a gyorsaság a lényeg-e..
nemtudom elsőre sikerülne -e a nyelvvizsga
sokkal könnyebb ugy nemetet tanulni ha a hätterben nemet nyelvü dokumentumfilm fut( pl n-tv, vagy n24, vagy ha online nemet rädiot halgatsz)
A szakmai nyelv az ifobol megint csak nem tul kemeny szerintem de en bajorban elek 17 eve es vendeglätozok is... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!