Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha van már egy BA diplomám,...

Ha van már egy BA diplomám, de nyelvvizsgám még nincs, viszont most tanulok MA-n, akkor a jelenlegi törvény szerint az MA diplomámhoz sem lesz követelmény a nyelvvizsga papírja?

Figyelt kérdés
Meg szeretném csinálni a nyelvvizsgát, de nagyobb nyugalommal töltene el, ha nem nyomásra kellene, hanem azért, mert tényleg szeretném és a legkevesebb stresszel. Szóval az új törvény, miszerint nem követelmény a diplomához a nyelvvizsga, az másoddiplomára vagy mesterdiplomára is vonatkozik? A válaszokat köszönöm.

2023. jan. 4. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az intézmény határozza meg, államilag nincs előírva fokozattól függetlenül.
2023. jan. 4. 12:26
 2/3 anonim ***** válasza:
23%
Nincs olyan, hogy nem követelmény. Az egyetem szakokra lebontva fogja meghatározni a nyelvtudást szintjét és igazolását.
2023. jan. 4. 12:58
 3/3 Reaper971 ***** válasza:
62%

Szia, nekem az ELTE-ről most adják ki az MA-s diplomám, mivel nem volt meg hozzá a C1-es nyelvvizsga, csak a b2-es, amivel a Ba-sat hoztam ki. Ha jól tudom most mindenkinek kiadják, de később az egyetemek eldönthetik, hogy egy adott szak diplomájához milyen nyelvvizsgát kérnek, viszont ha kérnek is bármilyet, akkor kötelességük biztosítani hozzá a megfelelő nyelvi képzést.

Remélem tudtam segíteni! :)

(Legegyszerűbb ha felhívod a Tanulmányi Osztályt egyébként, amint kinyitnak, hogy pontosan mi a helyzet)

2023. jan. 5. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!