Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek az orosz nyelv...

Szerintetek az orosz nyelv hasznossága, jelentősége csökkent az orosz-ukrán konfliktus óta?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mennyire éri meg tanulni manapság itthon?
nov. 9. 10:58
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Nem.

Egy nyelvet megtanulni meg egyébként is kitartást, elhivatottságot igényel, szóval úgyis csak akkor sikerül, ha nagyon szeretnéd, nem akkor, ha megérné.

nov. 9. 11:04
 2/8 anonim válasza:
30%

Igen. Oroszország kiírta magát a kultúrnemezetek közül. Gazdaságilag is egyre jelentéktelenebb.

Persze ettől tanulhatsz oroszt, de ez épp olyan dolog, mint hogy kéziszőtteshez van kedved a mesterséges intelligencia korában.

nov. 9. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Csökkent a hasznossága. Egyébként nyugodtan tanuld, az orosz irodalom attól még nem létezik, hogy a magasságos Nyugat tesz rá.
nov. 9. 12:49
 4/8 anonim ***** válasza:

... az orosz irodalom attól még nem létezik, hogy a magasságos Nyugat tesz rá.

helyett:

az orosz irodalom attól még létezik, hogy a magasságos Nyugat tesz rá.

nov. 9. 12:50
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Hogy csökkent volna? Éppenhogy felértékelődött, hiszen a háború miatt megnőtt az orosz és az ukrán nyelv jelentősége, fontossága, hasznossága a világpolitikában (is), és ha oroszul tudsz, akkor nagyrészt az ukránt (meg a többi szláv nyelvet is) érted.
nov. 9. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:

5, mondjuk azt tegyük hozzá, hogy én hiába értem az orosztudásommal, hogy a szegény kicsi ukrán menekült baba éppen lekurvázott ukránul, ő akkor sem fogja megérteni, hogy se oroszul se ukránul nincs ingyenjegy, menjen az államiba ingyenélni...

amúgy a "töröljük el a csúnya, gonosz orosz nyelvet"-féle amcsi hozzáállástól én nem aggódnék, második világháború is volt, mégis beszélünk még németül. egy kultúra ritkán áll összesen három kisfarkú politikusból.

nov. 9. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:

"ő akkor sem fogja megérteni, hogy se oroszul se ukránul nincs ingyenjegy, menjen az államiba ingyenélni..."

Hát magyarázd el neki, ha tudsz oroszul. :)

"a "töröljük el a csúnya, gonosz orosz nyelvet"-féle amcsi hozzáállástól"

Honnan veszed, hogy ilyen az amcsi hozzáállás?

nov. 9. 19:49
 8/8 anonim ***** válasza:

jó, holnaputánig vagy meddig ilyen, aztán Idegállapotnak megfelelően másmilyen lesz XD

arra próbáltam kilyukadni, hogy igen, jó dolog az orosz amúgy, mert minden más szláv nyelvvel kétszer olyan gyorsan fogsz összehaverkodni (ma egy egész meggyes-túrós süteményt kaptam egy grúz nőtől, csak úgy, mer le tudtam írni a nevemet cirill betűkkel, milyen ügyes vagyok), csak pont az ukránnal sántít a példa :/

nov. 9. 22:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!