Angol C1 szint kb. B2-ről?
Őszi közép érettségim írásbeli része elvileg 98% lett, avagy van egy nagyon jó alapom, szerintem kb. B2 szinten lehetek. Napi szinten használom az angolt: olvasok fórumokat, cikkeket általam kedvelt témákban, rengeteg YouTube videót angolul nézek, kedvtől függ, hogy felirattal vagy sem, illetve sokat segít az íráskészségemen, hogy elég sokat beszélgetek a ChatGPT-vel, szóval az önkifejezést is gyakorlom különböző témákban. Van egy angol könyvsorozatom, ott azért gyakran találkozok számomra ismeretlen szavakkal, mindig használok hozzá szótárat.
Milyen módszer volna a leghatékonyabb a C1-es szint eléréséhez? Azt hiszem, a gyengém a nyelvtan (use of English) és az igeidők, az erősségem pedig a reading. Butaság volna leginkább a különböző témák szavait tanulni (akár olvasással, nem magolással)? Tudomásom szerint az egyik legnagyobb különbség a B2 és a C1 között, hogy míg B2-nél az általam ismert témákról tudok beszélni, olvasni, addig a C1-nél már a "szakterületemen kívül eső" dolgokkal is tisztában kell lennem. Esetleg ismertek kifejezett könyveket, amik a szókincsük vagy nyelvezetük miatt jó választás, ha C1-re készülök? A guglizást én is meg tudom oldani, most inkább személyes tapasztalatra volnék kíváncsi.
Mivel számít az egyetemi felvételibe, ezért valószínűleg a márciusi vagy áprilisi vizsgaidőszakra jelentkeznék LanguageCert-re. Ezenkívül tudja valaki, hogy még jár-e B2 értékű nyelvvizsga az emelt angol érettségihez? Valaki említette, hogy ezt már eltörölték, de én erről nem találtam semmit.
"elég kevés olyan szó van, ami több, gyökeresenegészmásmintazelőbbi jelentéssel bír"
Az angolban? Nem, ott egy csomó ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!