Szalai Nóra 5 perc angol - újrakezdőknek és középhaladóknak(narancssárga előlap) című könyv milyen szinten van? B1 vagy B2? Melyik szintre készít fel?
Először is tisztában vagy vele hogy a B1 és a B2 minek felel meg? Mivel a könyv nevében szerepel a középhaladó szó, és a "B1" kód épp a középhaladót takarja ezért nem nehéz levonni a következtetést. De ha ezzel nem is vagy tisztában 2 másodperc kereséssel megtalálható a válasz a kérdésre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Szóval igen, B1-es szint
nem jó ez a könyv, én megvettem pár éve, de megbántam.
nagyrészt ugyanazok a példamondatok vannak benne, mint az 1. könyvében, meg amiket a hírlevelekben kiküld tananyagként.
baromi nagy képek vannak benne illusztrációként egy-egy oldalon, a szöveg kárára.
sajnos nagyon rossz Nórinak a magyar helyesírása, megvan tőle 3 könyv is, és mindegyikben van hiba!
az a legdurvább, mikor leírja, hogy ő angol tanár (helyesen: angoltanár, akkor lenne külön, ha ő egy angol nemzetiségű tanár lenne).
most promózza az új könyvét, ami 12 ezerbe ketrül, berakpott róla befotózva Fb-n pár oldalt., és behalás, de felfedeztem köztük ugyanolyan példamondatokat, amelyek a korábbi könyveiben is voltak.
számomra hihetetlen, hogy ha tud angolul, nem képews friss, új, változatos példamondatokat írni!!!
ami még fura, hogy nem is végzett angol szakot, hanem csak olaszt.
tehát úgy tanítja angolra az országot, meg ír nyelvkönyveket, hogy hivatalosan ő nem angoltanár, "csak" felsőfokú nyelvvizsgája van angolból.
8
de nyelvtanárként hirdeti magát, sőt nyelvészként!
azzal szokott védekezni, hogy olasz szakot elvégezte, tehát tényleg tanár, de azért a két nyelv nagyon más, és ha vki. annyira odavan az angolért, mint ő magáról mondja, akkor nem értem, miért nem végezte el.
mivel van már nyelvtanári diplomája, 2 éves kiegészítő képzéssel meglehetne neki az angol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!