Lehet hátrányom abból, hogy megcsinálom a felsőfokú angol nyelvvizsgát, ha...?
Szeretném megcsinálni a felsőfokú angol nyelvvizsgát, szerintem sikerülne is olyan 80% körülire, a nyelvvizsga tükrözné is a valós nyelvtudásomat. Szinte minden filmet egyből megértek, hosszú kommenteket írok angolul, gyakran angolul gondolkozok. Van viszont két probléma.
Az egyik, hogy a szakszavakat nem annyira ismerem. Lehet ha például telefonon kellene intézni egy pontos méretű raklap megrendelését, nem menne. Tudom azt, hogy madár, de azt már nem, hogy veréb, ha valaki beszél róla teljesen megértem, de ha nekem kellene felidézni valamilyen beszélgetésben, már nem a annyira sikerülne.
A másik, hogy a kommunikáció még sokszor magyarul sem megy, szorongós típus vagyok. Nehezen fejezem ki magam, a másokkal való beszélgetés lefáraszt. Az idegen nyelv meg csak megnehezíti ezt.
Lehet ebből olyan hátrányom, ha felsőfokú angoltudással jelentkezek munkahelyekre, akkor ezt jobban elvárják a munkám során és felsülök, vagy olyan állásinterjúkra hívnak be, ahol nagyon elvárt az angol beszéd, olyan helyeknél ahol meg nem, ott meg túlképzett lennék? Maradjak meg inkább egy erős, de biztos középfokú nyelvtudásnál, mint egy felsőfokúnál, amit nem tudok mennyire tudnák használni a gyakorlatban?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!