Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem tudok angolul mit tudok...

Nem tudok angolul mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Mit tudok tenni, ha én másik iskolából mentem át egy másik iskolába és én csak negyedikes koromtól tanultam angolt (amúgy minden évben váltok iskolát és amikor negyedikes lettem akkor keztem el tanulni rendesen angolt de akkor is már nagyon le voltam maradva, de minden osztály máshol tartott) és nagyon le vagyok maradva mert a mostani osztályom első osztálytól tanult de a tanár kipécézett magának és meg mondtam neki hogy le vagyok maradva és nem szeretnék rossz jegyet legalább egy kettes jól jönne de már két egyesem van és nem szeretnék megbukni félévkor se. Mit tudok tenni ha egy szót nem tudok angolul? Legalább annyi kellene hogy beszélni tudjak angolul meg írni és hogy értsem a szavakat de nem tudok egyedül felzárkozni külön tanárra meg nem akarom, hogy az anyukám költsön. (Azt is hozzá teszem, hogy van fejlesztés papírom amiben benne van hogy mivel betüt tévesztek stb ezért az idegen nyelv tanulása is nehéz nekem, és ezt elmondtam a tanárnak is)

okt. 15. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

"Nem tudok angolul mit tudok tenni?"

Első körben megtanulhatnál magyarul...

okt. 15. 20:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Legalább annyi kellene hogy beszélni tudjak angolul meg írni"

Legalább... :D

Hány éves vagy egyáltalán?

okt. 15. 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
33%

Ez az, fikázzátok csak szerencsétlen kiscsávót, hátha felvágja az ereit is! Véletlenül se szóljon neki senki, hogy helló, a közoktatás nem arról szól, hogy bármilyen hasznos ismeretet átadjon, hanem frusztrált, életképtelen, idegbeteg emberek lerakóhelye, akik képtelenek arra, hogy triviális ismereteket érthető módon elmagyarázzanak, ezért a kicsinyes hatalomvágyukat kiszolgáltatott gyerekeken élik ki, akik még nem tudják, hogyan védekezzenek az ilyesmi ellen.

Kérdező, persze hogy nem tudsz angolul, honnan tudnál? Attól, hogy heti két órában egy angolul alig makogó segéderő bohóckodik a katedrán? Aki azt akarja elhitetni veled, hogy a nyelvtanulás a nyelvtani szabályok szigorú bemagolásából áll, és aztán akkurátus precizitással kell összeállítanod a mondatokat, mielőtt megszólalnál, mert ha nem úgy beszélsz mint a Buckingham Palace személyzete, hibátlan királyi kiejtéssel, akkor azonnal kitör a közfelháborodás, letépik a ruhádat, szurokba és tollba forgatnak, és úgy kergetnek haza?

Hát a faxt. Így nem lehet semmilyen nyelven megtanulni, és senki nem is tanul meg. Az a hülye tanár inkább fogja be a fasztölcsért az arca közepén, mert az ő dolga lenne, hogy tanítson, és ha nem sikerült, az az ő hibája, nem a tiéd. Külön angollal sem jutsz előbbre.

Én anyanyelvi szinten beszélek angolul. Engem is ezzel gyötörtek gyerekkoromban, és semmire sem mentem. Toporzékolt, hisztizett körülöttem mindenki, meg akartak buktatni. Apám ordított, a fejemet verte a hülye angol könyvével, meg beiratott méregdrága magántanárokhoz, ahol szintén nem tanultam meg semmit, mert azok is csak faggatni tudtak, oktatni nem. Akkor vett fordulatot a dolog, amikor elkezdtem leszarni, mit akarnak. Felhagytam azzal, hogy minden megszólalás előtt kínos pontossággal matekozzam össze a mondatot, ötvenötször átgondolva, milyen igeidő, milyen prepozíció, és hogyan ejtik ki. Nem szavakat magoltam, nem szótáraztam, nem a tankönyvet bújtam. Helyette elkezdtem olyan anyagokat elolvasni, ami érdekelt (programozni tanultam, szöveges kalandjátékokkal játszottam), és feliratos filmeket néztem, hogy azon gyakoroljak (meg persze hogy filmeket nézzek). Ha beszélni kellett, próbáltam folyékonyan és egybefüggően beszélni. Tomboltak és toporzékoltak is rendesen az ún. tanárok, hogy NEM ÍGY KELL!! Én meg leszartam továbbra is.

Hát mit ad Isten, nekem volt igazam. Egyetlen év alatt nemhogy felzárkóztam, de messze elhúztam az osztálytól. A hülye tanár továbbra is kettest meg hármast adott, mert bántotta a kis lelkét, hogy nem az ostoba módszerei szerint kínzom magam. Közben apám is, a nővérem is feladták az angoltanulást, mert több év alatt sem volt képesek eljutni kezdő szintre, miközben velem üvöltöztek, hogy "ne gyorsan beszélj, hanem szépen!!"

Mire gimnáziumba mentem, második osztálytól igazgatói parancsra átvezényeltek az angolos csoportból németet tanulni, mert rendszeresen beégettem a tanárnőt, aki valami hatvanas-hetvenes évekbeli, elavult brit dialektust erőltetett, a szókincse meg a béka segge alatt. A filmek és a kalandjátékok miatt amerikai angolt beszéltem, és az teljesen ismeretlen volt a boomereknek. Fel sem bírták fogni, hogy nincs olyan, hogy AZ angol nyelv, hanem van ötvenféle dialektusa (eleve a brit angolnak van vagy húsz, még Londonon belül is), és senki nem tépi ki a hajad, ha akcentussal beszélsz, vagy furcsa szófordulatokat használsz.

Ezt javaslom neked is. Ne a tanárral foglalkozz! Lehet, hogy megbuktat, de az csak annyit jelent, hogy az ő módszerei kudarcot vallottak. Keress olyasmit, ami érdekel, és arról olvass. Nem kell az olvasott szöveget mindenáron kiszótárazni, nem kell házi dolgozatot írni belőle.

okt. 15. 21:03
 4/5 Thunderfairy ***** válasza:
Láttom mindig a hasznos válaszok vannak lepontozva. Még anyanyelvű beszélő is ejthet nyelvtani hibákat + külömbőző szlengek. Akkor fog menni az angol amikor elkezdesz merni magadtól is beszélni.
okt. 16. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:
65%

"Ez az, fikázzátok csak szerencsétlen kiscsávót, hátha felvágja az ereit is!"

Ez az, fikázzad csak szerencsétlen tanárokat, hátha felvágják az ereiket is!

okt. 16. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!