We are Hungarian vagy We are Hungarians a helyes?
Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom eldönteni, mert mind a két verziót hallottam már. Ebben az esetben a Hungarian szó melléknév nem? De akkor hogy kerül többes számba?
We are Hungarian. Ez a helyes nem?
szept. 28. 00:01
1/5 anonim válasza:
Itt főnévként viselkedik (=magyar emberek), és van többes száma. Viszont hogy ne legyen olyan egyszerű, a -ss vagy -ese végű népneveknél nem, pl. the Swiss, the Chinese.
2/5 anonim válasza:
Sőt, a -ch és -sh végűeknél is: the French, the Spanish.
3/5 A kérdező kommentje:
Csak nehezen értem a logikát, mert ha azt mondom, hogy magyar emberek, akkor így kérdezek rá: Milyen? Így pedig a melléknévre kérdezek.
Vagy az angol logika szerint hogy működik?
Mert ha a mondat helyes: We are Hungarians, akkor ez hogy is jön ki így, miért főnév?
Tehát ebben a mondatban
szept. 28. 01:00
4/5 anonim válasza:
We are the Hungarian, esetleg így helyes, de nagyon erőltetettnek hat.
We are Hungarians, "magyarok vagyunk", így a legjobb.
Különösebb logika nincs mögötte, ha beszéled egy magasabb szinten az angolt, akkor hallás után megmondod, hogy helyes-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!