Szerintetek túlvállaltam magam? (egyetemi képzés)
Idén kezdek Finn nyelv és irodalom (fő) - Magyar nyelv és irodalom (mellék) szakon, illetve felvettem mellé a tanárképző modult, illetve svéd kurzust.
Eddig megvoltam győződve róla, hogy nem lesz annyira sok, de most kicsit megijedtem a sok tantárgy miatt. Az alaptárgyakat magyarul fogom tanulni, de a nyelvi tárgyakat kizárólag idegen nyelven.
Az alábbi tárgyaim lesznek:
Magyar nyelv I. fonetika és textológia
Magyar irodalomtörténet
Finn nyelv I.
Finn kultúra és civilizáció
Általános nyelvészet
Svéd nyelv
Testnevelés
Normativ nyelvtan
Esetleg ha valaki tanulta ezeket a nyelveket, bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Igazából ezt a képzést csak egy alapnak szeretném, hogy finnországban tanuljak -finnül-, egy olyan képzést amiben elszeretnék helyezkedni.
"megvoltam győződve"? "elszeretnék helyezkedni"?
Így nagyon nehéz lesz. Szerezz előbb stabil alapokat magyar nyelvtanból.
Te tanultál már finnül és svédül? Enélkül nem hinném, hogy alapból idegen nyelven tanítanák ezeket. Magyar szakon van finnugor alapozó, ez neked eszerint nem lesz, hiszen finn szakos is leszel.
A felvételi a nyelvtudásodról is szólt, vagy pedig nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!