Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy zajlik egy nyelvielőkészí...

Hogy zajlik egy nyelvielőkészítős osztály?

Figyelt kérdés
Mikor van az az év amikor szinte csak nyelvet kell tanulni? Milyen tantárgy van még a nyelvek mellett abban az évben? Megéri elmenni nyelvielőkészítősre? Heti 6 óra angol és 12 óra másik nyelv nagyon megterhelő lenne? Heti hány óra lenne a nyek-es évben? (Az összes többi tantárggyal együtt)
szept. 9. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Magyar matek infó tesi ének rajz.

Megéri hidd el nekem. Én is abba jártam még annó.

Nekem úgy volt hogy heti 7 német + 10 angolom volt. ( Úgy hogy a német volt a fő nyelvem)

Ennyire emlékszem csak bocsi :')

szept. 9. 22:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első év amikor szinte csak nyelvi óra van, nálunk úgy emlékszem 9 óra volt a második idegen nyelv (ezt kezdtük kb nulláról) és 7 az első (amit már általánosban is tanultunk). Magyar, matek, tesi/úszás, digitális kultúra, latin és osztályfőnöki volt a nyelvek mellett. Nem emlékszem mennyire jött ki a heti óraszám, de kb ugyanannyi volt mint a "sima" kilencedikes osztályoknak, napi 6-7.

Szerintem megéri, abszolút nem megterhelő. Annyi hátránya van, hogy egy évvel el van így csúszva a tanterv (szóval 10.ben tanultuk a 9.es anyagot, a faktok meg 11-12 helyett 12-13-ban voltak, ergo plusz egy év).

Viszont a gimi végére angolul és németül is megtanultunk felsőfokon. Akik a 4 éves képzésre jártak nálunk nekik az első nyelvből volt heti 3 (vagy 5 ha felvették faktként az utolsó két évben) és a másodikból heti 2, úgyhogy a második idegen nyelvet a többség épphogy alapfokig tanulta. Szerintem érdemes kihasználni, hogy ingyen lehet nyelvet tanulni, mégha így egy évvel hosszabb is a középsuli.

szept. 10. 03:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálam úgy volt, hogy a nyelvi osztály volt a megbecsült diákok, a többi meg a gettó, nekik volt előrehozott érettségijük, mi örültünk, ha a végén összejön.

Én is oda jelentkeztem, de valamiért nem vettek fel, én mondjuk örültem, hogy hamarabb szabadulhattam tőlük.

szept. 10. 10:45
 4/6 A kérdező kommentje:
És egy ilyen nyek-es osztályba nagyon nehéz bekerülni?
szept. 11. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon iskola függő. Ahol én tanultam oda nem volt nehéz bekerülni, de ez pl egy vidéki, közepesen erős gimi volt. Nyilván más ha egy pesti elit gimi a cél vagy épp egy falusi középsuli nyelvi előkészítős osztálya.
szept. 11. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Hogy zajlik egy osztály?... Ez milyen kérdés? Miért, más osztályok hogyan zajlanak?...
szept. 11. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!