Van olyan nyelvvizsga, ami nem jár le, mint a Cambridge?
Szeretnék egy olyan nyelvvizsgát (C1 szint) ami nem jár le, külföldön és Magyarországon is elfogadják (nem kell honosítani). A Cambridge pont ilyen, de azt hallottam, hogy az nehéz, és 20 éves kor alatt nem ajánlják (én 18 éves vagyok).
Ez igaz?
Valamint van ilyen kritériumoknak megfelelő nyelvvizsga?
Egyik nyelvvizsga sem évül el.
Mit jelent az, hogy "nem ajánlják"? A kor kizáró kritérium? Mert ha nem, akkor attól még jelentkezhetsz.
A TOEFL például elévül 2 év után
A nem ajánlják azt jelenti, hogy műveltség és intelligencia is kell hozzá, emiatt írják ezt. Egyébként lehet jelentkezni bármilyen életkorban.
Miért kell, hogy külföldön elfogadják? Egyetemi jelentkezésnél pl. a kinézett egyetem honlapján mindig odaírják, pontosan milyen nyelvvizsgát szeretnének, és általában azt is, hogy hány éven belüli eredményt fogadnak el. Még akkor is, ha esetleg elfogadják az Origó nyelvvizsgád, mondhatják, hogy két éven belülinek kell lennie. Ez nem a nyelvvizsga típusától függ, inkább az egyetem várja el, hogy friss legyen a tudásod, a TOEFL és IELTS pedig erre épül.
Az én külföldi egyetememen egyedül, ami nem évül el és nyelvtudást igazol, az az adott nyelven folytatott középiskolai tanulmányok és nemzetközi érettségi/ anyanyelvi igazolás. (Nálunk pl. a Cambridge-t nem fogadják el.)
Az, hogy egy nyelvvizsga lejár-e, elévül-e, csak attól függ, hogy az, aki elvárja a nyelvvizsgát, hogyan dönt, hogy mennyi időn belülit fogad el. Ha holnaptól úgy dönt, hogy akármennyire régit is elfogad, akkor az adott intézmény/munkaadó szemében (de csak az övében!!!) nem évül el az a típusú, amilyet ő elvár, de ettől még más intézmények/munkaadók szemében simán elévülhet ugyanaz a nyelvvizsga.
Magyarul divatból nem kell elmenni nyelvvizsgázni. Akkor kell elmenni, ha valami miatt szükség van a papírra - akkor meg már fogod tudni, hogy ki vagy mi akarja, hogy meglegyen, és hogy pontosan milyen típusút és mennyire frisset akar.
"Az, hogy egy nyelvvizsga lejár-e, elévül-e, csak attól függ"
Dehogy csak attól függ. Értem én, hogy azt sem tudod, ki vagy (csak akkor miért ugatsz bele?), de előbb olvasható, hogy van, aminek érvényessége csak két év.
"van, aminek érvényessége csak két év"
Ha nekem van egy vállalkozásom, és munkaerőre van szükségem, simán dönthetek úgy, hogy nálam három év, vagy öt, vagy hatvankettő.
"simán dönthetek úgy, hogy nálam három év, vagy öt, vagy hatvankettő."
Simán. Csak ezekhez a dolgokhoz teljesen kutyaütő vagy, ők meg a szakemberek.
"ezekhez a dolgokhoz teljesen kutyaütő vagy, ők meg a szakemberek"
Kik? A vizsgáztatók?
"Kik? A vizsgáztatók?"
Valószínűleg azok is, egyenként és személyenként, mondjuk John bácsi Swansteadből, akit megbíz a Cambridge University Assessment mondjuk a következő 5 db C2 teszt kidolgozásával, De igazából a testületre gondoltam. Akiknek a bizonyítványát világszerte elfogadják, az egyúttal azt is jelenti, hogy őket is elfogadták. Ettől még persze egy budaörsi vécépucoló cég annak hiszi magát, aminek akarja, csak a világ nem feltétlenül igazolja ezt vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!