Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem értem az angol...

Miért nem értem az angol anyanyelvuek angoljat?

Figyelt kérdés
A bevándorlási hivatalban dolgoztam ahol minden nap kellett beszélgetnem külföldiekkel angolul akiket megertettem kivéve az angol anyanyelvueket. Amerikaiakat kanadaiak és ausztrálok. Az angolokat értettem.

aug. 23. 05:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Akcentus, beszédstílus, szókészlet??
aug. 23. 07:53
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Azért, mert még nem gyakoroltad eleget, hogy őket is megértsd.
aug. 23. 08:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akinek nem az anyanyelve, kb. ugyanúgy tanulta, mint te, kb. annyira tud, mint te, akinek viszont anyanyelve, sokkal folyékonyabban beszél és sokkal nagyobb szókinccsel. Közülük az angolokat azért érted mégis jobban, mert jó eséllyel brit angolt tanultál, tehát abban van a legnagyobb gyakorlatod.
aug. 23. 08:55
 4/4 anonim válasza:
100%

Másik akcentus. Van ilyen, hogy különböző akcentussal rendelkező emberek nem értik meg egymást.

Ott van például a német nyelv. Egyik ismerősöm mesélte, aki kint dolgozott Németországban az építőiparban, hogy annyira különbözőek a nyelvjárások a német nyelvben, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik mindegyiken. Ráadásul így, hogy bejöttek a migrácsok Németországba... Még nekik is más a nyelvjárásuk, példának hozta fel a törökök németjét.

aug. 24. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!