Aki angol anyanyelvű az képes lenne angolt tanítani nyelvkönyvből?
Azt tudom hogy az angol anyanyelvűek nem tudják elmagyarázni a nyelvtani szabályokat csak azt tudják megmondani hogy helyes e amit mondtál vagy helytelen de a miértjét nem tudják. Az ő középiskolás angol órájuk nem arról szólt mint azoknak akik idegennyelvként tanulják, inkább a helyesírásra, betűzésre fókuszálnak és sokat olvasnak.
Volt egy amerikai ismerősö aki lengyelországban élt mint amerikai diplomatának a házastársa és angolt tanított. Nincs tanári diplomája.
Vannak magyar ismerőseim akik angol korrepetálást vállalnak de nem beszélnek folyékonyan angolul. Gondolom figyeltek az iskolában és így tudják az igeidőket és legalább a fontosabb szabályokat és ezért tudnak angol korrepetálást tartani.
Egy amerikai tudna angolt tanítani nyelvkönyvből valakinek aki nagyon minimális angol tudással rendelkezik? Gondolom teljesen kezdőknek nem tudna ha nem ismeri a tanítványa anyanyelvét, pl a magyart.
A tanítást is tanulni kell. Te tudnál tanítani magyar nyelvet külföldinek? Nem angol, de nekem van olyan olasz ismerősöm, aki kint Olaszországban magyar szakra is járt (nyelvszakos volt és fordítást tanult) mégsem tudna olaszt tanítani egy magyarnak, mivel sok esetben nem tudja megmagyarázni, hogy az anyanyelvében miért úgy vannak a dolgok, ahogy. Csak használja. És fordítva is igaz, én sem tudnám neki elmondani a magyar nyelv esetében. Egyes dolgokat igen, de nem tanítás szinten. (Én is nyelvszakos voltam és fordítást tanultam.)
Az, hogy tartanak korrepetálást és az, hogy jól is tanítanak nem biztos, hogy összefügg.
Akkor at italki-n hogy tanítanak annyian nyelveket végzettség nélkül? Van olyan opcio hogy tanártól tanulsz vagy olyantól aki nem tanár( community tutor).
Gondolom nem saját tananyagot állitanak össze hanem valahol találnak anyagot ami alapján levezetik az órát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!