Hogy hogy egy amerikai lány nem tudja ennek a szónak a jelentését?
A kérdés nem megbélyegző vagy pejorativ csupán kíváncsi más véleményekre!
Nemrégiben kezdtem el beszélgetni egy amerikai lánnyal.
Foglalkozása: légtornász(aerialist)
Amikor beszélgettünk kiderült hogy a hölgy komolyan perfekt amerikai ott is született stb igazi fehér szőke amerikai north carolinai.
Teljesen amerikai akcentussal beszélt és gyorsan de nem tűnik buta lánynak.
Nekem ez még nehéz mert én mint magyar itthon tanuló a szintén nem angol "származású" angolul beszélőt jobban megértem.
Nehéz az eredeti angolra ráállni,hadarnak stb nem tudom kinek mi erről a tapasztalata elmondod?
Pedig belassitva semmi extrat nem szoktak mondani sokkal több szót tudok én mint ő esetleg sokkal választékosabban maximum nem tudok folyekonyan sajnos:(
Szóval a szó: ENVISAGE.
erre mondta nem tudja mit jelent életébe nem használta nem is ismeri.
Ugye ez azt jelenti ilyesmit hogy "előrevetít" vmit hasonlót.
De miért nem tudja ezt egy perfekt amerikai legtornasz lány ezt az alap szót?
24/nő
"Teljesen amerikai akcentussal beszélt és gyorsan de nem tűnik buta lánynak."
-Tehát számodra az, aki amerikai akcentussal beszél és gyorsan, buta. Nem értem, hogy következtetted ezt ki.
Foglalkozása: légtornász(aerialist)
-Annak, hogy légtornász, semmi köze a kérdéshez, nem függ össze az iskolázottsággal és a tudással.
"Pedig belassitva semmi extrat nem szoktak mondani sokkal több szót tudok én mint ő esetleg sokkal választékosabban maximum nem tudok folyekonyan sajnos:("
-Ugye te sem gondolod komolyan, hogy nagyobb a szókincsed, mint egy angol anyanyelvűnek?
"Nekem ez még nehéz mert én mint magyar itthon tanuló a szintén nem angol "származású" angolul beszélőt jobban megértem."
Igen, azért mert egy angol anyanyelvűnek, automatikusan jönnek a szavak, elharapja őket, rövidít, összevon, míg általában egy nem anyanyelvi kimond szépen minden egyes szót és lassabban is beszél.
Lehet nem ismeri azt a szót, de te sem ismersz minden magyar szót. (Most, hogy belegondolok, azt, hogy előrevetít én sem használom a mindennapi életben.)
Mielőtt mást kritizálsz a tudása miatt, jó lenne ha magadba néznél. Perfekt magyarként miért nem tudsz szépen fogalmazni és helyesen használni az írásjeleket?
Kommenteket olvasva leszámítva azt a néhány normálisat...hat ezért kell elmenni itthonról..
Elmebetegek
Oda van irva a kérdés nem kritika se más.
Na latjatok barmok.ezert undorító ország Magyarország
Kérdező, senki nem marasztal, nyugodtan ülj fel az első gépre.
Ilyen buta, de legalább nagyképű emberekre, mint te, nincs is itt szüksége senkinek...
"hat ezért kell elmenni itthonról.. Elmebetegek ... Na latjatok barmok.ezert undorító ország Magyarország"
Ja, hogy csak mocskolódni jöttél? Menjél szépen máshova! Aztán majd próbáld ki ott is a mocskolódást, hátha szeretni fognak érte! :D
17. Válaszadó a 18 bol!
Köszönöm a válaszod igy is tanultam valamit! A többieket meg le kellene puffantani egy kupac szarral
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Gondolom, ez is te vagy, nem véletlenül jelent meg akérdező kb egyidőben mindkét kérdésnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!