Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy hogy egy amerikai lány...

Hogy hogy egy amerikai lány nem tudja ennek a szónak a jelentését?

Figyelt kérdés

A kérdés nem megbélyegző vagy pejorativ csupán kíváncsi más véleményekre!

Nemrégiben kezdtem el beszélgetni egy amerikai lánnyal.

Foglalkozása: légtornász(aerialist)

Amikor beszélgettünk kiderült hogy a hölgy komolyan perfekt amerikai ott is született stb igazi fehér szőke amerikai north carolinai.

Teljesen amerikai akcentussal beszélt és gyorsan de nem tűnik buta lánynak.

Nekem ez még nehéz mert én mint magyar itthon tanuló a szintén nem angol "származású" angolul beszélőt jobban megértem.

Nehéz az eredeti angolra ráállni,hadarnak stb nem tudom kinek mi erről a tapasztalata elmondod?

Pedig belassitva semmi extrat nem szoktak mondani sokkal több szót tudok én mint ő esetleg sokkal választékosabban maximum nem tudok folyekonyan sajnos:(

Szóval a szó: ENVISAGE.

erre mondta nem tudja mit jelent életébe nem használta nem is ismeri.

Ugye ez azt jelenti ilyesmit hogy "előrevetít" vmit hasonlót.

De miért nem tudja ezt egy perfekt amerikai legtornasz lány ezt az alap szót?

24/nő

aug. 10. 05:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne túlózz, messze nem alap szóról van szó.

Lehet, hogy találkozott vele, de csak leírva, és nem foglalkozott vele, vagy csak szóban, és nem tudta, hogyan kell leírni.

Lehet, hogy felé nem sűrűn használják: itthon is volt rá példa, hogy egy egyszerű szót furcsállott valaki, akivel Nyíregyháza környékén beszéltem, de volt olyan, hogy ő használt egy szót nem a számomra megszokott értelemben.

aug. 10. 06:38
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Úgy, ahogy te sem ismered minden egyes magyar szónak a jelentését. Meg azért nyilván ott sem a legolvasottabbak mennek légtornásznak.
aug. 10. 07:39
 3/22 anonim ***** válasza:
41%
Még életemben nem találkoztam ezzel a szóval, pedig elég sokat tudok angolul, söt megkérdeztem a többieket - munkahelyen, nem MO -, akik született angol/amerikaiak, ök sem ismerik.
aug. 10. 07:57
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

Úgy tünik, nagyon nagyképü vagy és el vagy szállva magadtól.

Nehogy már jobban tudj angolul, mint akiknek ez az anyanyelve, ha meg neked "lassítva" kell beszélni, hogy megértsd, akkor nagyon nem vagy még normßál szinten.

Emellett az említett szó nem éppen általánosan ismert, gyakorlatilag nem szokás használni, mást mondanak ilyen helyzetekben.

aug. 10. 08:00
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

Na, akkor neked, magyarnak és magyarul tudónak:

- hogyhogy nem tudod, hogy a hogy hogy és a hogyhogy nem ugyanzt jelenti, és hibásan használod?

- nem tudsz fogalmazni, nem használsz írásjeleket, ami teljesen értelmetlenné teszi a nagyképű ömlengésedet...

aug. 10. 08:23
 6/22 anonim ***** válasza:
85%

Én emlékszem, amikor a fullmagyar, kifejezetten értelmes gimis osztálytársam visszakérdezett, hogy mi az a karnis?

Ügyes vagy, hogy ilyen szép angol szavakat tudsz, de nem, egy anyanyelvi beszélőnek sem mindig tökéletes a szókincse.

aug. 10. 09:49
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, fura ez, de eljön az a pont, ahol neked már alapnak tűnik egy-egy szó, pedig messze nem az, akkor is, ha nem az anyanyelved, meg nem is beszélsz olyan folyamatosan, mint ők. Velem is volt már olyan, hogy én segítettem ki egy szóval olyat, akinek az anyanyelve. (Egyébként épp tőle tanultam a szót néhány héttel korábban, de még neki is új volt, még mindig. :) )
aug. 10. 10:24
 8/22 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, tudod, mi a különbség az egyenlőre és az egyelőre, valamint a helység és a helyiség szavak között? Hidd el, nagyon sok magyar anyanyelvű nem tudja. Szerencsére azért a kontextusból ki szokott derülni, hogy mire gondol, még ha rosszul is használja a szavakat. Ugyanúgy lehet más nyelvekben is, hogy valaki egy szóval nem találkozott, vagy nincs tisztában a jelentésével. És egyáltalán nem mindennapi az a szó, amit használtál.
aug. 10. 10:28
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, ilyen ráadásul a legalapabb szavakkal is van náluk ugye, pl. there/their és társaik. :)
aug. 10. 10:43
 10/22 anonim ***** válasza:
79%
Te sem tudsz minden magyar szót, ugye?
aug. 10. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!