Francia, német vagy orosz?
Melyiket érdemesebb tanulni és miért?
Köszönöm.
Én oroszul tanultam, segít a többi szláv nyelvben később. Persze most nem divatos.
A német talán hasznosabb magában
Mindhárom nyelvnek lehet létjogosultsága, ez inkább tőled függ, hogy mire használnád, az adott nyelvet.
Gondolom, ha Ausztriába mennél, akkor felesleges a Francia, vagy az Orosz.
Ha viszont Moszkvába akarsz költözni, akkor a Némettel nem érsz majd sokat. Egyszóval, tőled függ.
Mindhárom nyelv indoeurópai, tehát nagyjából hasonló a nyelvtani logikájuk (nyilván sokban különböznek, de nyelvtanilag jobban hasonlítanak egymásra, mint pl a magyar bármelyikre közülük).
Ebből következően kb hasonló nehézségűek. Így tényleg azt érdemes választani, amelyik érdekel, vagy van esély, hogy használni is fogod.
A többi szláv nyelvhez baromi hasznos tud lenni az orosz, márpedig szlávokkal rendesen körül vagyunk véve. Ha Nyugat-Európában tervezed a jövőt, akkor viszont pont a másik kettő közül válassz. Ahogy #2 írta, Ausztriába ugye a német.
Én személy szerint a franciát választottam, de csak mert tetszett a hangzása. Hát ja, ez alapján is lehet választani, ha nincs más ötleted...:DD
Oroszt semmikeppen. Nem tudsz vele semmit kezdeni, hacsak nem Oroszorszagban akarsz elni, vagy oda utazni a szabadsagot alatt.
Nemet a leghasznosabb a 3 közül, plane Europaban
6os hidd el , hogy sokan beszélnek még oroszul Oroszországon kívül.
Én a franciát választottam és szerintem jó választás volt. Persze a többi nyelv is lehet jó különböző helyzetekben. Kedves Kérdező te tudod, hogy képzeled el a jövődet. Ez szerint döntsd el
Az orosz tenyleg ennyire nem éri meg?
A franciát hol tudjatok hasznalni és milyen nehez megtanulni?
Úgy gondolom, hogy bármelyiket választod, nem jársz rosszul egyikkel sem:).
Viszont én a németet választanám (én is tanultam), elég sok országban beszélik és könnyebb is mint a másik 2.
Tanultam szláv nyelvet, a szlovákot, mivel szlovákiai vagyok, de semmiképp sem kezdenék bele egy újabba. Nagyon könnyen el lehet veszni a ragozásokba, végződésekbe és bár egyformának tűnhet az összes szláv nyelv, nagyon sok mindenben különböznek. Az orosznál meg az ábécé-t is meg kell tanulnod, ami már nehezíti az egészet.
De én is azt tanácsolom, hogy azt válaszd, amelyikhez a szíved húz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!