Olasz középfok egyedül?
Korábban belekezdtem tanárral az olaszba (angol-német után, kb 2-3 hónapig) az alapokat nagyon jól megtanította a kiejtésem is jó (olaszok szerint is).
Azon gondolkoztam, hogy mivel még sok mindenre emlékszem megvennék egy könyvet (Progetto) és azon végigmennék egyedül (+ internet, youtube stb.)
Lehetséges így eljutnom középszintű nyelvvizsgáig (esetleg előtte vennék pár órát) vagy inkább végig tanárral kellene tanuljak, hogy ne rögzüljön be rosszul semmi?
Progetto jó könyv, viszont minden olaszul van benne, a magyarázat is. Nem tudom, hogy neked az jó lenne-e. A pons kötetről tudom, hogy abban magyarul vannak a magyarázatok. Nézd meg, hátha jobban tetszik. Ha Budapesten élsz az Országs Idegennyelvű Könyvtárban vannak nyelvkönyvek, ott is megnézheted, hogy tetszik-e valami.
Ha egyedül tanulnád a nyelvet akkor a Hinative.com oldalon tudsz kérdezni anyanyelviektől. Nem levelezős oldal, hanem kimondottan az a lényege, hogy kiírsz egy kérdést és arra válaszolnak. (Persze angolul vagy olaszul kell kiírni.) Lehet kategóriát választani, pl: helyes-e így, miért így mondják, jó-e a kiejtésem stb. Én sokat használtam régebben.
Nem tudom vannak-e olasz ismerőseid, ha nincsenek akkor jó a tanár arra, hogy valakivel beszélj.
Az, hogy mennyi idő, nem lehet előre megmondani. Függ attól, hogy mennyi időt tudsz rászánni, mennyire hatékonyan tanulsz, mennyire marad meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!