Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg angolul,...

Hogyan tanuljak meg angolul, ha alapvetően semmi hobbim és érdeklődési köröm nincs?

Figyelt kérdés

A videóban és sok más esetben is sokan mondták már, hogy úgy a legkönnyebb fejlődni, ha olyan tartalmakat fogyasztasz vagy sorozatokat nézel ami a kedvenced.

https://www.youtube.com/watch?v=jbKkzY0AEDM

Oké, csak az a gond, hogy engem alapvetően semmi nem érdekel még olyan szinten sem, hogy magyarul olvassak róla (kötelezőkön kívül sosem olvastam könyvet és manapság is max bulvár/politikai cikkeket olvasok néha).

Sorozatokat/filmeket se szeretek nézni mert 2 perc után bealszom és semmilyen hobbim nincs (akár sport akár szobai tevékenység), ami engem minimálisan is megmozgatna. Arra is gondoltam már, hogy ez depresszió, de nem érzem annak.

Szóval ha egy embernek ennyire nulla motivációja van az érdeklődési köreit tekintve közvetetten a nyelvtanuláshoz akkor hogy tudna legjobb módszerrel mégis megtanulni angolul?

júl. 24. 21:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is nézd/olvasd/hallgasd, ha nem érdekel. Ennyi.
júl. 24. 22:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Keresel egy nyelvtanfolyamot, és végigcsinálod. Én németül tanultam a [link] videótanfolyamaival, nagyon jók. Valami hasonlót keress te is angolul.
júl. 25. 07:51
 3/16 anonim ***** válasza:
És akkor mit csinálsz szabadidődben? Ülsz és bámulsz a semmibe?
júl. 26. 09:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Tanár,Xeropan,Duolingo.
júl. 26. 10:21
 5/16 anonim ***** válasza:
61%

"Hogyan tanuljak meg angolul, ha alapvetően semmi hobbim és érdeklődési köröm nincs?"

Akkor nem az a kérdés, hogy hogyan, hanem hogy minek... Ezt gondold meg: hogy mire használnád, miért gondolod, hogy érdemes lenne megtanulnod angolul. Ha semmire sem használnád (amit nem tartok valószínűnek), akkor csinálj inkább mást helyette.

júl. 26. 18:58
 6/16 anonim ***** válasza:
5. rátapintott a lényegre. Ahogy abból tanulsz ami kedvenc témád, hobbyd, abból is, amihez szivesen használnád a nyelvet. Bármi is az, fogd fel a "kedvenc" témádnak, ami már csak ezért is motivál a tanulásra. A kérdés tehát valóban az, hogy "minek", de ebben az értelemben. Miért érdemes angolul tudnod? Mihez kell? Akkor ahhoz tudod kötni és az tud motiválni is.
júl. 26. 22:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Mi motivál? Hogy felvegyenek végre egy munkahelyre! Csak oda meg C1-C2 nyelvtudást várnak (legtöbbször a német is kell).
júl. 28. 11:04
 8/16 anonim ***** válasza:
És a munka miért kéne? Hogy ne halj éhen, jó. De ha te olyan munkahelyben gondolkodsz, ahova C1-C2 kell, akkor az nem csak valami minimálbéres meló. Vagyis lesz maradék pénzed. Mire akarod majd elhasználni a fizetésed minimálbér feletti részét? És mit fogsz csinálni akkor, amikor majd nem dolgozol, mert már ledolgoztad a napot, vagy hétvége van, vagy szabin vagy? Ha semmit, akkor miért nem csak valami minimálbéres munkát keresel inkább? Azt könnyebben is találhatnál valószínűleg.
júl. 28. 11:40
 9/16 anonim ***** válasza:

7. Na jó, de konkrétan mi olyant akarsz dolgozni, amihez angol is kell? Mert a munkához kifejezetten szükséges szaknyelvvel is kezdhetnéd.

Tehát elsõnek is ezt kellene eldönteni.

júl. 28. 11:40
 10/16 anonim ***** válasza:
Valami szakképzettséged, végzettséged van?
júl. 28. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!