Szerintetek létezik olyan, hogy egy nyelv felsőbbrendűbb, mint a többi?
A némethez:
A magyarok nagy hibát követtek el, amikor elvetették II. József nyelvrendeletét, és nem váltott át az ország nyelve németre. Most beszélne minden magyar ember egy világnyelvet.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar nyelv bevezetésével (1844) Kossuth-ék ráerőltették az országra ezt a nyelvet, úgy, hogy a népesség többsége(!) nem is volt magyar, ami az 1848/49-es szabadságharcban megbosszulta magát, mivel azok nem álltak mellénk.
Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de ha valami nem elit nyelv, hát az a magyar. Azon túl, hogy bajt hozott ránk a Habsburg uralom alatt, nem rokon szinte semmilyen nyelvvel, ha csak ezt beszéled, tök egyedül vagy a világban.
Szűkebb értelemben annak számít. Videójátékok/programok beállításánál is a nagy világnyelvek egyikét kínálja fel rendszer:
Eng
Ita
Esp
Ger
Fra
Ezt az ötöt mindenhol látod. :)
Ellenben sok program/videójátéknak nincs magyar fordítása
Én mostanában kezdtem elmerülni az angolban, (több nyelvvel foglalkozom, de ez az elsődleges, mert ebből érettségizek majd) de a kérdésem alapján fura lesz amit mondok, de a magyart épp az angol fölé tettem!
Az angol ugyanis szerény szókincsűnek tűnt, azt hittem a magyar sokkal választékosabb nyelv. Aztán kezdek rájönni, hogy sok magyar szónak van angol megfelelője, és gazdagabb az angol nyelv, mint hittem... 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!