Mi a tapasztalatotok melyik nyelviskolába érdemes jelentkezni angol nyelvtanfolyamra Budapesten?
"A legtöbb nyelviskola csak sima lehúzás"
A legtöbb magántanár is, egyesek szerint...
Az a legfontosabb kérdés, hogy a diák mennyire van rajta a tanuláson, mert minél inkább, annál inkább tud egy kb. bármilyen tanártól is tanulni akár nyelviskolában, akár magán úton.
Valószínűleg azért érdeklődik nyelviskoláról, mert magánórákra nem lenne pénze...
3. Egy magántanár nem engedheti meg magának, két alkalom után kilógna a lóláb.
A nyelviskola meg előre beszedi a sápot, utána már futhatsz a pénzed után.
"A nyelviskola meg előre beszedi a sápot, utána már futhatsz a pénzed után."
Viszont pont azért, mert előre befizetted, esélyesebb, hogy el is mész az órákra - míg ha magártanárban gondolkodsz, egyre inkább bármi miatt is le fogod mondani az órát, időnként meg a magántanár mondja majd le (főleg, ha azt érzi, hogy neked nem is olyan fontos, neki meg inkább hobbi a magántanítás, mint megélhetés, főleg nyáron, amikor a szabiját tölti jó eséllyel), így aztán elvész az egésznek a ritmusa, a lendülete, úgyhogy... Tapasztalat.
Nyáron pont hogy az uborkaszezon miatt a magántanárok jobban ráérnek, és a kieső bevételeket igyekeznek pótolni. (Saját maguktól ugyanis nincs fizetett "szabijuk", ez is tapasztalat.)
A diáknak meg saját jól felfogott érdeke, hogy járjon és ne maradozzon le, és nem csak azért, mert már úgyis be van fizetve.
"Nyáron pont hogy az uborkaszezon miatt a magántanárok jobban ráérnek, és a kieső bevételeket igyekeznek pótolni. (Saját maguktól ugyanis nincs fizetett "szabijuk", ez is tapasztalat.)"
Hát, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy aki magántanár, az többnyire amúgy is tanár, tehát igen, nyáron több az ideje, meg igen, jól jön neki a pénz egy tanári fizetés mellé, persze - na de valamikor pihennie is kell, ha nem akarja kicsinálni magát. Ezért én ha vállalnék is magántanítványt (de nem vállalok, mert amikor szabin vagyok, pihenni akarok), csak annyira venném komolyan, mint ő: ha ő lemondana egy órát, akkor én is lemondanék egy következőt.
"A diáknak meg saját jól felfogott érdeke, hogy járjon és ne maradozzon le, és nem csak azért, mert már úgyis be van fizetve."
Persze. Ez az elmélet. A gyakorlatban meg már nagyon-nagyon sokat szívtam magántanítványokkal, mert amelyik a legeslegjobban esküdözött, hogy ő nagyon fog tanulni, és nagyon komolyan, és akármennyi házit adok neki, azt is megcsinálja - na néhány hét elteltével ő is elkezdett minden mást fontosabbnak tartani (hol a munkát, hol a magánéletét, hol ezt, hol azt, stb.), mint azt, hogy nyelvet tanuljon és magánórára járjon - miközben én meg úgy éltem az életemet, hogy mindig szabad legyek azokban az időpontokban, amiket megbeszéltünk. Ezért hagytam abba a magántanítást. Ha némi plusz pénzt akarnék keresni, inkább elvállalnék egy tanfolyamot egy nyelviskolában, amire akkor is megkapnám a fizetést, ha az összes diák eljön, meg akkor is, ha nem. Az legalább tiszta sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!