Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol C1 Nyelvvizsga?

Angol C1 Nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már LanguageCert B2 nyelvvizsgával rendelkezek, és fontolgatom, hogy a nyári szünetben valami tanfolyamon felkészülve letegyek egy C1 nyelvvizsgát angolból. A B2-met még a kéttannyelvű általánosban tettem le, és ott a tanár a Camebridge-et javasolta a továbbiakban felsőfoknak. (Ha ezt akkreditáltatnám/honosítanám az számítana pontnak a felvételin?)

Szóval, a kérdésem az lenne, hogy melyik nyelvvizsgaközpont nyelvvizsgája lenne a legjobb, ha szeretném, hogy a magyar egyetemi felvételin is számítson pontnak a felsőfokúm, de mondjuk külföldön is elfogadják, hogy C1 szinten tudok angolul?

#nyelvvizsga #C1 #CamebridgeNyelvvizsga
2024. jún. 25. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
19%
A lányom nyelvtanár, most egy kislányt készít fel a Cambridge-re, mert külföldön tanul majd tovább. Most volt 11.-es és előrehozott érettségit tett 98%-osat emelt szinten.
2024. jún. 25. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

A magyar egyetemeknek nem kell semmi extra nyelvvizsga, a sima ECL-t, meg az ilyeneket is elfogadják.

Külföldön hol akarod elfogadtatni? Ki akarsz menni tanulni? Mert ha nem, akkor továbbra is szerintem elég a sima, egyszerű nyelvvizsga, kivétel ha kint mész továbbtanulni. Szóval megcsinálhatod a Cambridget, csak szerintem ilyen esetekben nem fog számítani, hogy milyen nyelvvizsga, édesmindegy. Kinti továbbtanulásnál már többet számít, de így nem.

2024. jún. 25. 21:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, benne van erősen a külföldi továbbtanulás is a pakliban :)

2024. jún. 26. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy "külföldön". Az adott egyetevmet kell megkérdezni, hogy mi az elvárás, mert minden egyetem maga dönti el.
2024. aug. 17. 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!