Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért történik ez velem, hogy...

Árokpart kérdése:

Miért történik ez velem, hogy az elmúlt közel fél évben majdnem felhoztam magamat olasz közép és felsőfok közötti szintre és most meg leblokkolok néha?

Figyelt kérdés
Még örültem is és a családom is, hogy magamtól önállóan online szinte megtanultam olaszul, a C1-es szintig majdnem felhoztam magamat, a La repubblica újságban is a legtöbb cikket megértettem, most meg szinte meg vagyok ijedve és szégyellem magamat, hogy újra visszanéztem a feladatokat és a B1-es szintél is leblokkolok. Más is járt hasonló cipőben és ha járt volt úgy, hogy hirtelen újra tudott mindent ahogyan kell és esetleg a viszgán már jól ment a szövegértés és a tesztek? Köszönöm szépen ha valaki esetleg válaszol és tanácsot ad. A röhej még az, hogy az elején a Polip sorozatot is értettem ha olaszul hallottam vagy lehet, hogy csak azt hittem és nagy volt az önbizalmam?
2024. jún. 15. 23:08
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Ezt nem teljesen értem. Honnan tudod hogy eljutottál C1 szintre? Csináltál teszteket?
2024. jún. 15. 23:15
 2/8 A kérdező kommentje:
1-es Igen és jól is sikerültek.
2024. jún. 15. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Érdekes. Én nem hiszek abban hogy egyedül meg lehet tanulni egy nyelvet magasabb szinten.
2024. jún. 15. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

az olvasásértés, ha nincs magával az olvasással egyéb nehézséged, általában a legkönnyebb skill, napilapokat olvasgatni meg amúgyis gyenge B2nél elvárás... de inkább B1. ezért jó néha, ha duolingós hülyeségek helyett időt és pénzt szánsz a szakértelemre.

valószínűleg bemagoltál értés nélkül valami fejezetet, gyorsan letesztelted, aztán léptél tovább, de miután sem nem tanultad meg, sem nem gyakoroltad az elsajátítandó anyagot, így a következő fejezetre ki is esett minden.

2024. jún. 16. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azért szkeptikus lennék az ilyen tesztekkel. Annak idején magamtól tanultam dánul, és egy teszt szerint B2-n voltam, amit én kizártnak tartok.
2024. jún. 16. 15:24
 6/8 A kérdező kommentje:
4-es B2-nél elvárás lenne az újságírásban használt felsőfokú kifejezések, többnyire igék?
2024. jún. 16. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Az újság megtévesztő, mert a lényeget nem nehéz megérteni, és az igék sem feltétlen tartoznak a felsőfokhoz.
2024. jún. 16. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:

a nulla százalékból úgy érzem rátapintottam a lényegre XD

meg esetleg az is előnyös nyelvtanulásnál, hogy ha valaki segítő szándékú kritikát fogalmaz meg, te azt átgondolod, és nem hisztizel rajta.

igen, a napilapok nyelvi szintjét alapfok végén már megérti az ember. a felsőfok nem a kisszínes rovat, el kell hogy keserítselek, hanem szakszövegek, egyetemi esszék stb...

2024. jún. 17. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!