Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A segítségetekre lenne szükség...

A segítségetekre lenne szükségem, vajon melyikkel lehet több lehetőségem? Ha van egy angol felsőfokúm, vagy pedig van egy angol középfokúm és egy német középfokúm?

Figyelt kérdés

Lehet, egy kicsit buta kérdés. Hozzáteszem, nem diplomához kell és nem is vagyok diplomás. Jelenlegi munkahelyemen az angolt folyamatosan kell használnom, de végül váltani szeretnék és idővel szeretnék újból nyelvet tanulni. Viszont nem tudom, melyikkel lehetne esetleg több, új lehetőségem:

-Ha továbbra is az angolomat fejleszteném, felsőfokra, amiből jó is vagyok, viszont elég sokan beszélnek szerintem angolul. Bár nem tudom, ezzel lehetne-e mellékállásként valamit kezdeni legálisan (fordítani, vagy korrepetálni), ami egy tökjó dolog lenne.

-Vagy pedig az angol középfok mellett megküzdenék egy német középfokú szintig, őszintén szólva a nulláról, de ha elkezdeném, úgy érzem, meglenne bennem az elszántság, hogy véghez vigyem, és lenne 2 nyelvből középfokúm.

Ti melyiket látnátok jobb, észszerűbb döntésnek?

2024. jún. 6. 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Angolul valóban sokan beszélnek, ez egy további nyelv mellett szól. Továbbá, ha a jelenlegi munkádhoz megfelel a nyelvtudásod, az szintén érv további nyelv melletti érv.

Nem akarok a zsebedben kotorászni, de az esetleges nyelvpótlék szól az angol felső mellett.

2024. jún. 6. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Vajon melyik tud több mákos rétest enni, a lenvászon lepedő, vagy a kajszibarack?
2024. jún. 6. 21:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves #1-es, köszönöm szépen a választ!
2024. jún. 7. 14:36
 4/7 Thunderfairy ***** válasza:
Angol felsőfokra és utána német középfokra.
2024. jún. 8. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:

"Kedves #1-es, köszönöm szépen a választ!"

Miközben a #2 mutatott rá, hogy így magában ez egy tökéletesen értelmetlen kérdés. :D

2024. jún. 8. 18:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Lehet 5-ös, de ha szerinte értelmetlen a kérdés, értelmetlen választ én meg nem fogok megköszönni.
2024. jún. 9. 06:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Kedves #4-es, köszi a választ! Hát igen, az igazi cél idővel lehet, az lenne.
2024. jún. 9. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!