Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelvtan tanulása...

Angol nyelvtan tanulása otthon, könnyedén?

Figyelt kérdés

Szeretnék az éven angol nyelv vizsgát tenni, legalább egy közép szintűt, de a nyelvtan egyszerűen nem megy. Tudnátok olyan videóst, online oldalakat ajánlani, ahol tudnám ezt fejleszteni?

Esetleg tanácsokat is adhattok.

Köszönöm!

24L

jún. 12. 14:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Milyen szinten vagy? Melyik angol tankönyv melyik kötetéből tanulsz mostanában, vagy melyikből tanultál legutóbb és az mikor volt?
jún. 12. 16:00
 2/14 anonim ***** válasza:
[link] Én itt gyakoroltam nyelvtani feladatokat. Viszont ez magában nem elég, mellette kell még valami, ami elmagyarázza.
jún. 12. 17:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Még anno gimiben tanultam angolt, azt hiszem valami Project nevű kötetből. Szavakat azt viszonylag sokat tudok, de nem nagyon foglalkoztam eddig az angollal, viszont egyetemhez kéne plusz pont, és a vizsgával pont meglenne rá. Csak a nyelvtan rész nem akar menni valamiért. 😑

Érteni értem ki mit akar tőlem ( nah jó, néha nem), de ha beszélni kell, vagy ilyen nyelvtani feladatok jönnek, elvérzek belőle.

jún. 12. 18:26
 4/14 anonim ***** válasza:
31%

Kezdetnek tanulmányozhatod "a Dohárt", ami egy egyszerű, de nem rossz nyelvtankönyv..

Jó (sok) nyelvtani gyakorló feladat nem nagyon van, azaz egy

nyelvtankönyvnek van, "a Thomson-Martinet"-nek van két gyakorló könyve.

A videos, online oldalakat igénylőket nagyon lenézem, hát nem tudsz tanulni? Buta vagy, vagy lusta?

jún. 12. 18:31
 5/14 anonim ***** válasza:
62%

"Még anno gimiben tanultam angolt, azt hiszem valami Project nevű kötetből ... nem nagyon foglalkoztam eddig az angollal ... Csak a nyelvtan rész nem akar menni valamiért. ... de ha beszélni kell, vagy ilyen nyelvtani feladatok jönnek, elvérzek belőle."

Nem csoda... Nem csak a nyelvtan nem megy, hanem egyszerűen nem vagy még azon a szinten, hogy vizsgára akarj készülni. Egyszerűen előbb el kell kezdeni rendszeresen tanulni. Szerezz be valami oxfordos vagy cambridge-es tankönyvet munkafüzettel, hanganyaggal és megoldókulcsokkal együtt, és vedd végig az egészet úgy, hogy minden feladatot megcsinálsz belőle (nem csak mazsolázgatsz belőle ezt-azt!). Vizsgázni majd akkor menj, amikor már a vizsga szintjének megfelelő kötetet is végigtanultad.

jún. 12. 18:40
 6/14 anonim ***** válasza:
56%

Az oxford és cambridge tankönyvek haladó angol nyelvtanulóknak írták, lévén, hogy nem magyar nyelvű tankönyvek...

jún. 13. 09:09
 7/14 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek pár YouTube csatorna.

Magyar nyelvű:

[link]

[link]

[link]

[link]

Angol nyelvű:

[link]

[link]

[link]

De egyébként van még egy rakás ilyen csatorna.

jún. 13. 09:15
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

"oxford és cambridge tankönyvek haladó angol nyelvtanulóknak írták"

Nyilván, a kezdőknek szóló köteteket is haladóknak írták. :D :D :D

jún. 13. 14:36
 9/14 anonim ***** válasza:
60%

A kezdők nem tudják elolvasni a nekik írt kezdő könyveket sem, mivel nem tudnak angolul...

Kell nekik valaki, aki felolvassa, és lefordítja, hogy mit mond a könyv.

A Cambridge/Oxford könyvek tehát önálló tanulásra kezdőknek teljesen alkalmatlanak.

jún. 13. 15:24
 10/14 anonim ***** válasza:

"A kezdők nem tudják elolvasni a nekik írt kezdő könyveket sem, mivel nem tudnak angolul... Kell nekik valaki, aki felolvassa, és lefordítja, hogy mit mond a könyv."

Vagy csak oda kell találniuk a tankönyv honlapjára, ahol magyar nyelvű nyelvtani összefoglalók is vannak meg angol-magyar szószedetek is. Aki beszerzi a könyvet, az látni fogja, hogy ékes magyar nyelven bele van ez írva (ha nem a tankönyvbe, akkor a munkafüzetbe).

Egyébként sem totál kezdőről van szó, hanem olyanról, aki már tanult angolul, úgyhogy neki még enélkül is menne, ha akarná. Nem kell minden szót érteni az angol nyelvű útmutatókból, sokszor elég, ha a példamondatokat figyelmesen elolvassa, meg minden feladatnál a mintamegoldásokat.

jún. 13. 17:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!