Kis nyelvet tanulni felesleges?
Angol után szeretnék megtanulni még egy idegen nyelvet.
Tudom, hogy a német lenne a leghasznosabb (tetszik is), viszont valamiért a szerb-horvát egy hajszálnyival jobban tetszik, csak tudom, hogy utóbbinak nem sok hasznát venném később (ill. kevesebb az elérhető anyag stb.)
Felesleges idő-, és pénzkidobás lenne a szerb-horvátot választani szerintetek?
Semmit nem érsz velük. Tudod miért mondják azt az egyetemek, hogy "jaj, gyere hozzánk tanulni oroszt, szláv nyelveket, kínait, japánt, koreait, stb"? Mert fejpénzt kapnak, ahányan tanulnak náluk, annyi pénzt kapnak.
Anyagi haszna nem lesz, angol, német, spanyol, francia. Ezeknek is van azért anyagi hasznuk, mert ki tudsz velük menni nyugatra dolgozni, ha van mellé valami szakmád.
Szerbia csóró, nem hiába járnak át hozzánk dolgozni. Aki meg hozzánk jár dolgozni, az még tőlünk is csóróbb.
Horvátországba munka csak turista szezonban van, de oda meg csak horvátot vesznek fel. Letelik a szezon vagy az addig keresett pénzből élnek, vagy kimennek ők is Nyugatra dolgozni addig.
7: Nem, csak én reálisan látom a dolgokat, nem pedig rózsaszín ködben romantikázva tekintek a dolgokra. Az ilyen "érdekesen hangzik egy nyelv" dolognál szokott az lenni, hogy 2-3 hét múlva abba hagyják a tanulását, mert rájönnek a komolyabb részek után, hogy mégse olyan érdekes a nyelv.
Ahogy meg előttem írták a kérdés arról szólt, hogy felesleges idő és pénz kidobás-e a horvát/szerb nyelvtanulása, én meg leírtam, hogy igen, tök felesleges, mivel kb. 0 haszna lesz vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!