Mit csináltok, ha nem jön be egy tanfolyam?
Beszélgettem egy barátnőmmel és így jött a kérdés.
Én beiratkoztam egy olyan tanfolyamra, ami egy idegenyelvvel kapcsolatos. Két óra lement és nem jön be. Az egész óra össze-vissza van, azt is nehéz megértenem, hogy mi volt az eddigi óráknak a célja, ezer dolgot akar egy tanórába belerakni a tanár, ráadásul az idő a feladatoknál nincs jól beosztva, ezért mindkét alkalomnál túl is tartotta az órát.
Nincs visszatérítés, ezért csinálom tovább...
Erre mondja a barátnőm, hogy ő neki ez olyan fura, hogy valaki csak azért jár egy tanfolyamra, amit nem szeret, mert ne vesszen kárba a oénze.
Nektek mi a véleményetek?
Végigjártok egy tanfolyamot ha kifizettétek?
Ha en egyetemen 2 orabol vonnek le kovetkeztetest… 😂 lehet egy orara sem jartam volna be.
Csinald aztan majd belejossz.
Elküldeném a panaszomat/észrevételemet emailba a tulajnak/fönöknek. Ha biztos vagyok benne, hogy nem akarok tovább bejárni, a pénz visszafizetését is kérném, vonjanak le egy részét, ami 2 óra tanításnak reális.
Szerintem olyan nincs, hogy nincs visszatérítés 2 óra után. Ha ezt állítják, akkor felvenném a kapcsolatot a figyasztóvédelemmel.
"ami egy idegenyelvvel kapcsolatos"
Mi lehet az, ahol nem nyelvet tanítanak, hanem kapcsolatos?
"azt is nehéz megértenem, hogy mi volt az eddigi óráknak a célja"
Hogyhogy nem sikerül megkérdezni? Másik teremben van a tanár, és csak egyirányban van hangosítás?
"ezer dolgot akar egy tanórába belerakni a tanár, ráadásul az idő a feladatoknál nincs jól beosztva, ezért mindkét alkalomnál túl is tartotta az órát"
Ahelyett, hogy örülnél, hogy nem hajtani kell a tanárt, hanem visszafogni. Jut is eszembe, nem lehet, hogy a többi résztvevőnek jó a tempó, csak neked túl gyors?
"valaki csak azért jár egy tanfolyamra, amit nem szeret"
Ez a magyar. Magában morog, mert fél a konfliktust tisztázni. Külföldön mernek beszélni embertársukkal. Ha félsz beszélni a tanárral, majd kudarc esetén a nyelviskolával, akkor hagyd ott.
"Szerintem olyan nincs"
Ezek szerint tudatlan vagy. Bevett szokás, hogy nem adnak vissza pénzt, ajánlanak másik tanfolyamot, satöbbi.
Kulfoldon elek evek ota, es igenis, olyan nincs, hogy elso ora utan nevlenne penz visszafizetes , ha nem vagy megelegedve. Sot, ingyenes probaorak is vannak.
Dehat te M.O-rol irsz, nem is csodalkozom.
Mondjuk, ki az a buta, aki kifizet valamit latatlanban?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!