Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Anki programot hogyan kell...

Anki programot hogyan kell használni?

Figyelt kérdés

Saját nyelvi kártyákat akarok csinálni amit bármikor elővehetek de ez a program nekem totál kezelhetetlennek tűnik, pedig annyian írták, hogy milyen jó. Még az se megy, hogy rendesen összeállítsak egy paklit és átnézhessem amit szerkesztettem benne. Tele van mindenféle bővítménnyel ami külön letölthető, fingom nincs mire valók..

Annyit szeretnék csak, hogy ne kelljen már megtanulnom egy külön tudományágat, hogy egy szaros szótanuló programot használhassak. Beírom a szavakat olasz-magyar, kiejtse a program ezeket hanggal is és bármikor bármelyik paklit újra átnézhessem ahányx csak akarom. Olyan nagy dolog ez egy amúgy erre való programtól?

jún. 1. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nehéz az anki nézd meg a quizletet hátha könnyebb. Igaz, hogy az a része, ahol kikérdez már fizetős. Ingyen csak a paklikat tudod forgatni ha az is elég neked. Mikor létrehozod a paklit akkor csak annyit kell beállítani, hogy ki láthassa (te, bárki vagy jelszóval rendelkezők) és a nyelveket.
jún. 2. 00:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Az Anki (leglábbis tudtommal) nem képes szöveg hangtanilag helyes felolvasására, még angol nyelven sem, nemhogy olaszul. Úgyhogy ha neked fontos a felolvasás, akkor szerintem másik programhoz kell fordulnod.

Egyébként az Anki nagyon jó kis tanító program. Lényegében mesterséges intelligenciának is vehető, ugyanis azokat a kártyákat gyakoroltatja többet, amelyek nehezebben mennek, de azért ügyel az időnkénti tudás-frissítésre is.

jún. 2. 06:07
 3/5 A kérdező kommentje:
2# Értem de nekem az a gondom, hogy konkrétan használhatatlan magava program. Amit betáplálok eltűnik, egyszer lepörgetett pakli csak másnap jelenik meg, teljesen kaotious a kezelőfelülete és van hozzá 6000 modul ami közül lövésem nincs mit kéne feltenni. Nem értem egy egyszerű szótanuló programot miért kell programozói szintüre bonyolítani?
jún. 2. 08:52
 4/5 anonim ***** válasza:

#3: Az Anki alapprogramja bővítmények nélkül is jól használható, nem kell semmiféle bővítményt letöltened. Sok opciót kínál, amelyek beállításával a saját igényeidre tudod szabni a használatát. Ha beszélsz valamilyen világnyelven, a felhasználói útmutató letölthető innen, s szerintem nem vészes megérteni, 1-2 óra elég az alapokhoz:

[link]

Sajnos általános tendencia szokott lenni, hogy az efféle ingyenes programok készítésekor a programozók nem törik agyon magukat, hogy felhasználóbaráttá tegyék a kezelőfelületet. Nincs ugyanis anyagi érdekeltségük, hogy erre különösebb időt és pénzt fordítsanak. Aki felhasználóbarát programot akar, annak általában ezt meg kell fizetni. De mint mondtam, szerintem nem ördöngősség az Anki kezelése. (Egyébként az Anki nem kimondottan szótanító program, hanem kérdezz-felelek típusú asszociatív, kvízszerű tanulásra van kifejlesztve, de természetesen szótanulásra is használható, csak szöveget felolvasni nem tud.)

jún. 2. 13:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, megoldódott. Már nincs rá szükségem.
jún. 2. 16:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!