Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Borzalmasan rossz memóriával...

Borzalmasan rossz memóriával hogyan lehet nyelvet jól megtanulni?

Figyelt kérdés
Lassan másfél éve tanulom az olaszt és alig haladok vele. Rendszeresen elfelejtem amit eddig tanulok. Szavakat, kifejezéseket, igék ragozását.. Nagyon sokszor tudom, hogy már tudtam egy szó jelentését de az istenért sem jut eszembe és nem néhányról van szó hanem nagyon sokról. Fontos lenne a terveim szempontjából, hogy azért záros határidőn belül megtanuljam legalább beszéd szinten ezt a nyelvet de úgy érzem, hogy szélmalom harc az egész. Sose voltam jó tanuló, na jó őszintén nagyon rossz tanuló voltam mindig de gondoltam ha csak ezt az egy dolgot kell megtanulnom és nem úgy mint anno a suliban van 8-10 tantárgy és még akarat is meg van hozzá akkor csak jutok valamire ennyi idő alatt. De csak végtelen lassúsággal araszolok előre.. így sosem jutok el egy használható szintig. Nem mondom, hogy nem haladok semennyit de így kb nincs értelme az egésznek. Van aki ennyi idő alatt már profi egy nyelvben én meg itt balf@szkodok szinte egy helyben vele. Napi kb 1-1,5 órát foglalkozom vele úgy másfél éve. Van magántanár is meg hallgatom a yutubon az olaszt, van tankönyv meg minden cucc hozzá mégse megy!
2024. máj. 25. 15:37
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Jó párszor nyaraltunk olaszban. Oda szeretnebk költözni nejemmel, ezért lennevfontos, hogy menjen. Sajnos az ottani munkavállaláshoz nem elég az angol nyelv. Na nem mintha azzal sokkal beljebb lennék! :) Vicc már ez a vergődésem a nyelvekkel. Attol tartok ha még 2 evig tanulom akkor 2 év múlva is itt fogok picsogni, hogy nem megy! :)
2024. máj. 25. 17:55
 12/13 NTBS ***** válasza:
Maradjatok itthon, ha nem megy a nyelv.
2024. máj. 25. 18:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Belénk annak idején úgy verték belénk a nyelvet àltalànosban, hogy egyik óràn magyar nyelven lediktàlta a tanàr a nyelvtani szabàlyt. Be kellett magolni. Màsnap dolgozat ahol magyar nyelven vissza kellett írni. Ha megvolt akkor mindenki kapott egy előre nyomatott lapot TELE példàkkal. Azokat kellett fejtei óra végéig, úgy hogy a nyelvtani szerkezet magyar magyaràzatàt fejből tudtad. Óra utolsó pàr percében a következőt ugyan úgy lediktàlta magyarul.

És addig fejtettük őket míg készségszintre nem ért, rutinból.

Brute force volt, nem jàtékos. Utàltuk. De egy év alatt mindenki megtanulta a nyelvet nyelvvizsga szintre.

Alap ígymegvan onnantól a nehezén túlvagy. A szavakat szókàrtyàval csak magolod, meg a nyelvet hasznàlod.

2024. máj. 27. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!