Az arabot megérti egy héberül beszélő ember? És fordítva? Melyiket érdemesebb megtanulni?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon alapszintű héber és arab nyelvismeretem, ebből fakadóan megértek több szót a másik nyelvből, ugyanakkor nem beszélem egyik nyelvet sem jól.
A kérdés elsősorban azoknak szól, akiknek van valamilyen összehasonlítási alapja vagy akinek van komplexebb ismerete a témakörben.
Mennyire hasonlít a kettő? Megértik egymást? Érdemes taktikázni nyelvtanulás esetén, hogy valaki az egyiket megtanulja, ezáltal megérti a másikat is?
máj. 17. 11:39
1/5 A kérdező kommentje:
Vagy hogy valaki megtanulja az egyiket, ezáltal csak minimális eltéréseket kell megtanulnia, hogy megtanulja a másikat is (kb. mint bizonyos szláv nyelveknél)?
máj. 17. 11:41
2/5 anonim válasza:
Érdemes mind a kettőt megtanulni, kb 30% a közös gyökű szó – de nem értik meg egymást egyáltalán. Sokkal messzebb vannak egymástól, mint például a spanyol az olasztól.
3/5 anonim válasza:
Az arabnak is vannak olyan dialektusai, hogy alig értik egymást.
De kérdésedre válaszolva nem, nagyon különbözik a két nyelv.
4/5 anonim válasza:
Nem értik meg egymást, sőt ha vannak a másik nyelvben ugyanonnan eredő/ származó szavuk az is a nyelvhez van igazítva ezáltal kiejtésben megérthetik jobban (úgy értem, hogy azért lehet valami következtetésük hogy mi lehet), de írásban csak az aki/akik tanulták a másik nyelvet, de ott se értik meg egymást, ha tudsz angolul ezt a kettő videót ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=BByig02vJWM&t=68s , https://www.youtube.com/watch?v=9YjRuTp-nD0&t=135s
5/5 anonim válasza:
#3 én úgy tudom, hogy az arabok tanulják a saját helyi dialektusukat meg az úgy nevezet al-ʻArabīyah al-Fuṣḥā-t (modern standard arabic, العربية الفصحى) és így ha valakik különböző egymás számára érthetetlen dialektust beszélnek, akkor tudnak váltani erre a msa-ra így megértik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!