Phrasal verb - nélkülük nincs komoly angol tudás?
Külföldi youtuber tanároknál többször láttam már, amint phrasal verb-ről szóló videókat csinálnak. Azt tudtam, hogy valamilyen kifefejzések ezek, de valamiért nem érdekeltek. Úgy tekintettem őket, mint szlengeket.
Aztán ma elolvastam ezt a cikket:
Úgy tűnik, hogy phrasal verb ismeret nélkül nincs sikeres angol tudás, hiszen ezek olyan kifejezések, amik több szóból állnak, és bár külön-külön egyéni jelentésük van, de együtt, phrasal verb-é alakulva mást jelentenek. Aki pedig ezzel nincs tisztában, az nem fog tudni normálisan értelmezni szövegeket.
Jól látom?
Mély phrasal verb ismeret nélkül nincs komoly angol tudás?
Mit gondoltok?
Az, hogy aki nem ismeri ezt a jelenséget, az elkezdi szó szerint fordítgatni a phrasal verb-et, és értelmetlem lesz a szöveg.
Erről írtam, hogy most jöttem rá, hogy ez egy fontos dolog.
A szótanulásra helyeztem eddig a hangsúlt, a phrasal verb nem érdekelt, pedig legalább olyan fontos, mint a szótanulás
"Az, hogy aki nem ismeri ezt a jelenséget, az elkezdi szó szerint fordítgatni a phrasal verb-et, és értelmetlem lesz a szöveg."
Ekkor belenéz a szótárba, és az ige egyik jelentéseként megtalálja az adott helyre passzoló phrasalt. Ugyanoda jut, mintha más szó adott jelentését keresné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!