Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 3 nyelvet hatásosan tanulni?

3 nyelvet hatásosan tanulni?

Figyelt kérdés

Munka mellett lehetséges napi min. 1 óra tanulással a következő nyelveknél hatásos tanulást, fejlődést elérni?:

- Angol: sokszor használom, B2-ről szeretném C1-re felhúzni

- Német: tetszik, de tudom, hogy angol után nehéz, de a munkámban később a hasznomra válhat

- Horvát: a három közül ez tetszik a legjobban, viszont tudom, hogy szláv nyelvként nehéz és állítólag nem sok haszna van

Ha minden nap du/este csak az egyik nyelvvel foglalkozom min. 1 órát az hatásos lehet, vagy hogy csináljam?

Az angolt mindenképp fel akarom húzni felsőfokra, viszont a fentiek alapján nem tudom eldönteni, hogy a német vagy a horvátot vagy mindkettőt tanuljam mellette.

A német és a horvát esetében 0-ról kezdeném a tanulást és a cél a B2 lenne első körben.

2024. ápr. 7. 16:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre mindegyik nyelvhez legyen sorvezetőnek valami tankönyv, amit rendesen vegyél végig, hogy minden készséged egyenletesen tudjon fejlődni, úgy a leghatékonyabb a dolog, mert minden készség segíti az összes többit is, szóval egyiket sem érdemes se elhanyagolni, se túlságosan előtérbe helyezni.
2024. ápr. 8. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!