Elgondolkodtatok már azon, hogy angol nyelvtanulásnál a fő kérdésekre mindig ugyanaz a válasz?
Hogyan fogom megtanulni a 12 igeidőt?
- hallgasd, olvasd sokat a nyelvet.
Hogy érthetem meg a zavaros, hadarós angol beszédet?
- hallgasd sokat a nyelvet
Hogy érjem el azt, hogy ne fordítsak magamban idegen nyelvű szövegek esetében?
- hallgasd sokat a nyelvet.
Mindenre ugyanaz a válasz. Mégis nagyon sok ember szenved az angollal.
Nem szeretném a magas szintű angol nyelvet elsajátítani, mert nem illik a stílusomhoz. Az ilyen gazdagoknak, elit körök üzlerembereinek való, én nem erre vágyom.
Tudom, hülyeség lesz, amit mondok, de én folyékonyan, ugyanakkor kicsit hibásan akarom beszélni a nyelvet, úgy, mint az amerikai néger rapperek. Olyanokat akarok mondani, hogy ain't mad at cha meg ilyenek.
A válaszok a kérdéseidre jók, de pontatlanok:
Hogyan fogom megtanulni a 12 igeidőt?
A nyelv olvasása, hallgatása mellett forgathatod a nyelvtankönyvet is, lehetőleg példamondatokkal.
Hogy érthetem meg a zavaros, hadarós angol beszédet?
A beszéd hallgatása jó, viszont jó lenne olyan videókat keresni, amelyeket le lehet lassítani, vagy feliratozva vannak.
Hogy érjem el azt, hogy ne fordítsak magamban idegen nyelvű szövegek esetében?
Úgy kell olvasnod, hallgatnod a szövegeket, hogy közvetlenül próbálod őket megérteni.
Egyébként lehet csipegetni is a normál tananyag mellé, de ez olyan legyen, mint a normál táplálkozás mellett a desszert.
"jó lenne olyan videókat keresni, amelyeket le lehet lassítani"
Mondjuk én olyan videókat is lelassítok, amikor fáradtabb vagyok, amik magyarul vannak... Eszméletlen, hogy hogy tudnak egyesek hadarni mindenféle nyelveken... Annyira jólesik, amikor olyan valakivel beszélek, aki kimondottan lassan beszél!...
35.
Ne zavarj össze.
Te zavartad össze saját magadat. Pont azt irta le részletesen amit mondasz hogy szeretnél. Vagyis összezavarossan beszélni. Hát, kiváncsi leszek mit fog szólni hozzá egy anyanyelvű beszélő ha majd már tudni is fogod.
Először tanuld meg a rendes hétköznapi angolt. Utána már variálhatsz hogy mit hogyan mondasz el a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!