Az afrikai nyelvek hangkészlete más a magyarhoz képest?
Figyelt kérdés
Az ismert celeb, Fekete Pákó, bár megtanulta a magyar nyelvet, de problémát okozott (vagy még ma is azt okoz?) neki az "ü" illetve az "ö" hangok kiejtése.
Ez azért van, mert Pákó nyelvében, meg úgy általában az afrikai nyelvben nincsenek ilyen hangok?
2024. márc. 3. 21:29
1/6 anonim válasza:
Ez azért van, mert Pákó IQ-ban nem olyan erős, vagy csak fél, hogy ha normálisan beszél magyarul, elveszti a varázsát.
2/6 A kérdező kommentje:
Tehát Pákó tudná rendesen beszélni a magyar nyelvet???
2024. márc. 3. 21:32
3/6 wc papa válasza:
csak akkor ha a kihuzzak az also ket fogat
4/6 anonim válasza:
Attól, hogy az ő anyanyelvében, a yorubában nincs ö és ü hang, még meg tudná tanulni a képzésüket. Nincs anatómiai akadálya.
5/6 anonim válasza:
Nemcsak egy afrikai és a magyar nyelv esetén, hanem minden, egymástól távol álló nyelv esetén szinte garantált, hogy felnőtt korban már gyakorlatilag lehetetlen hallható akcentus nélkül elsajátítani egy másik nyelv beszédét. Általában még annak sem megy ez, aki minden követ megmozgat, hogy az akcentusa eltűnjön. Én Nagy-Britanniában találkoztam egy hongkongi (kínai) emberrel, aki fiatalon feleségül vett egy brit nőt és akkor már 25 éve vele élt száz százalékban angol nyelvi közegben, és még én is meghallottam az akcentusát. Az akcentus nélküli beszédhez legkésőbb kamaszkorban kell egy másik nyelvi közegbe csöppenni.
6/6 anonim válasza:
5-nek igaza van. Kamaszként költöztem külföldre, a mai mapig akcentussal beszékem a nyelvet, ha efy idegennel találkozok, rögtön kiszúrja, hogy nem vagyok odavalósi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!