A spanyol nyelv könnyebb a németnél?
Én tanultam mindkettőt, és inkább azt mondanám, hogy más.
Az elején a német nagyon nehéz, a nemek, a különböző többesszámok miatt, viszont van benne egy rendszer, és nagyon ritkán vannak kivételek. Ezért, ha az alapokat megtanultad, később könnyebb haladni. Az igeidőrendszere is egyszerűbb. A spanyolban nagyon sok a kivételes ragozású ige, és a kötőmóddal engem a világból ki lehet kergetni, és sajnos gyakran használják, már alapfokon is kell tudni.
Egyébként ismerek olyan embert, aki mindkettőt beszéli, és szerinte a német a könnyebb. Szóval ez inkább szubjektív dolog.
3: "A spanyolban nagyon sok a kivételes ragozású ige"
Annyira azért nem sok, ha a tőhangváltós igéket nem tekintjük kivételnek, márpedig amik tucatjával mennek egy kaptafára, azokat ne tekintsük kivételnek, mert az már egy csoport. Kivételes a ser, az haber, valamennyire az estar és az ir, meg néhány szónak az E/1-es alakja (tengo, vengo, pongo, oigo, digo, sé, doy, stb.).
A németben is vannak tőhangváltós igék, mégsem szoktak rájuk kivételként tekinteni. Kivételek azonban vannak bőven a nemek és a többes számok tekintetében (plusz a gyenge ragozású főnevek), amik sajnos nem csak kezdetben okoznak nehézséget, hiszen új szavakkal bármikor találkozhat az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!