Olaszt vagy a spanyolt könnyebb megtanulni?
Felsőfokon beszélem mindkettőt. (Nyelvszak spanyol, olasz.) [link] itt meg tudod nézni (táblázat ide kattintva érhető el) a nyelvtani részek közötti különbségek.
Szókincsben szerintem inkább az a nehéz a spanyolban, hogy sokkal nagyobb területen beszélik így sokkal nagyobb eltérés lehet egyes szavak közt, mint mondjuk az olasz nyelv esetében. (de ez ne tartson vissza, én sem tudom az összes latin-amerikai ország összes szavát.) Amúgy nem vészesek a spanyol szavak és valószínűleg a spanyolországit fogod tanulni.
Munkával kapcsolatban engem többet kerestek az olasszal (most jelentkeztem állásra), de úgy, hogy mindenhol a felsőfok kellett.
nehéz objektívan a nehézségi szint egy nyelvnél, hiszen egyénre válogatja, hogy ki mit tart nehéznek.
spanyolul valószínűleg több oktató anyag, cikk elérhető, mint olaszból, tehát ebből a szempontból könnyebb hozzáférni, válogatni az oktató anyagok közül.
Off
Árulja már el valaki (ndm kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel), hogy miértvan ennyire lepontozva a hatos válaszom. Elég sok tapasztalatom van mindkét nyelvvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!