Angol felsőfokú ismerettel a spanyolt vagy a németet "könnyebb" megtanulni középfokú szintig? Melyiket lehet ugyanannyi tanulással időben hamarabb elsajátítani?
Szerintem a német is megtanulható, vannak hasonló szavak benne az angolhoz ami számodra előnyt jelenthet, viszont a der/die/das használata, ami magyarban a/az névelő sok kacifántosságot von maga után. Minden szónak más-más a névelője, amiben egy szinten van logika, de nem minden esetben. Nincs benne annyi igeidő mint az angolban, viszont azon belül sok erős ige van, amiknek külön-külön kell megtanulni a formáit. Sok igének van vonzata ami tárgyas/részes/birtokos esetet vonzhat.
Ha a mondatokat nézzük használhatunk pl.: egyszerű, fordított, vagy úgynevezett KATÁ szórendet.
Ez csak pár példa, a nyelvtani részből.
Összesítve:
Szerintem értékes ha tudsz németül beszélni, viszont angol után nehezebb németet tanulni mint német után angolt. Viszonylag gyorsan eljuthatsz beszélő szintre, én egy barátomnak fél éve "tanítom" a németet (nem vagyok tanár, csupán egy volt német iskolás diák) és ahhoz képest, hogy szinte 0-ról kezdte, már megvan egy alapja, amit használni tud.
Ha csak beszélői szinten kell a nyelv gyorsan elsajátítható, de véleményem szerint ahhoz, hogy nyelvvizsgád is legyen belőle több évet kell tanulnod. (persze ez egyénfüggő)
A spanyolról sajnos nem tudok nyilatkozni, de szerintem gyorsabban elsajátítható.
Mindhármat tanultam. A spanyol szókincs közelebb van az angolhoz (az angolban sok a latin eredetű szó), a német szereti "saját maga" képezni a szavait. Bár ez valamennyire szubjektív, de azt mondom, hogy a spanyol könnyebb akkor, ha csak angolból van előismereted.
Le tudod magad is ellenőrizni, ha rámész mondjuk egy német, illetve egy spanyol wikipedia-oldalra. Biztosra veszem, hogy a spanyolnál több ismerős szó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!