1/7 anonim válasza:
Google fordítós verzió nem jó?
Google fordító: Ich bin auf einem Tiefpunkt
Nem tudom ezzel mi volt a cél ,és miért nem nézted meg googlen kb 2perc , nekem jónak tűnik
2/7 A kérdező kommentje:
Mert nagyon sok mondatot/kifejezést teljesen másképp mondanak a németek
2024. febr. 10. 21:02
3/7 anonim válasza:
#1es vagyok ,nem rosszból írtam ,nekem ha kell csinálni fogalmazást vagy bármihez kell ,akkor ‘’google a jó barátom,, ,csak furcsáltam ,hogy neked nem az lenne a logikus lépés,de lehet van benne vmi,ennyire nem értek a némethez.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Én most tanulok németet azért kérdeztem. Nagyon sok az eltérés benne. Mint ahogy fentebb írtam, nekünk lehet valami egyértelmű, de nekik nem.
2024. febr. 11. 11:31
6/7 anonim válasza:
Ha iskolában, vagy nyelvtanfolyamon tanulod a nyelvet, valószínű, hogy az irodalmi németet tanítják. Ezzel lehet boldogulni a német nyelvterületen, de élőben, értsd, kinn külföldön, nagyon oda kell figyelni. Még Németországban sem egységes a német nyelv. Ahhoz képest az osztrákok is sok mindent másképp értenek, mondanak, a svájci német meg egy teljesen más kategória, lévén, hogy három nyelvű ország. A német mellett hivatalos a francia és az olasz. Ők gyakran keverik a három nyelvet.
7/7 anonim válasza:
Ne Google-t használj! Némethez sokkal jobb a Deepl.com ingyenes webes fordítója, a lányom is azt használja német tanuláshoz. Arra, hogy "Mélyponton vagyok", a következőket javasolja egyébként:
Ich bin an einem Tiefpunkt angelangt.
Ich befinde mich an einem Tiefpunkt.
Ich bin an einem Tiefpunkt angekommen.
Ich bin an einem Tiefpunkt.
Iskolai feladathoz az utolsó, legegyszerűbb is teljesen elegendő, és még az is jobb a Google megoldásánál, mert nem auf, hanem an a helyes :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!