S. O. s. angol, mélyponton vagyok szerintetek?
el vagyok nagyon keseredve.
ált. isk.-ban és középsuliban is végig csak németet volt lehetőségem tanulni, angolt nem.
most diploma előtt állok, és hajtok az angol középfokra.
a tandíj minden pénzemet elviszi, nincs anyagi keretem magántanárhoz vagy nyelvsuliba járni.
viszont azt is látom, hogy a középfok kevés lesz a szakmámban való boldoguláshoz, bár összeteszem a kezem, ha meglesz... de ennél magasabb szinten kell tudnom.
angolul kéne írnom majd szakcikkeket.
szerintetek sikerülhet?
hogyan ne adjam, mi adjon erőt, hogy kitartsak?
annyira reménytelennek tűnik.
köszi
A szakterülettől függ mondjuk, de azért szakcikkek írásához az épp hogy középfok szinte biztos nem elég. Az alapvető nyelvtani részekhez valamilyen szinten kéne tanári segítség, ha nem is folyamatos de legalább alkalomszerű. Sok mindent azért önállóan is meg lehet tanulni. A neten most már sok oktató videó van egy-egy nyelvtani vagy szóhasználati témakörhöz. Ha már megvan egy használható nyelvtani tudásod, onnantól kezdve az lesz a feladat, hogy rengeteg szakcikket olvass. Abból magadra szedheted a szóhasználatot, szókincset, mondatszerkezetet.
Miért ne add fel? Hát mert szükséged van rá.
Keresd a lehetőségeket, a fejlődésre. Egyébként akár az egyetemen akár a diplomamentő program keretében kéne legyen valami lehetőség ingyenes vagy nagyon kedvezményes nyelvtanulásra.
viszont azt is látom, hogy a középfok kevés lesz a szakmámban való boldoguláshoz...
tudom, h.nem elég a középfok, azt is írtam.
de egyszerűen nem tudom elképzelni, h. annyira tudjak angolul, h. akárcsak egy angolul írjak vkinek egy komolyabb, hosszabb levelet, beszélgessek vele.
ezt így is nagy teljesítménynek tartom, h. tök egyedül megtanultam annyira, h. idén középfokúzni akarok, de nem nézem ki magamból, h. ennél több sikerülhet, és ettől kivagyok.
Mi lenne, ha visszavennél kicsit az időszorításból?
Nekem úgy tűnik, mintha az zavarna, hogy tartani akarod az "ütemtervet", de már nem fér bele több angoltanulás, amennyi időre neked az elsajátításhoz szükség lenne.
Miért nem veszel vissza egy kicsit és adsz magadnak időt, hogy elmerülj az angolozásban?
Ezt az időigényt nem tudod "kicselezni" szerintem, fogadd el nyugodtan, hogy még nem vagy azon a szinten, még X-és-X idő lesz, de ha szépen haladsz vele, el fogsz oda jutni. Csak nem olyan hamar, mint ahogy szép lenne, ha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!