Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem tudok megtanulni...

Miért nem tudok megtanulni angolul? Hol ronthatom el?

Figyelt kérdés
Az angol nyelvtanulási történetem valahol általános iskola 3. osztályában kezdődik, azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal, változó intenzitással de próbálom megtanulni a nyelvet, sajnos nem sok sikerrel. Középsuliban egy tantárggyal sem volt gondom, mindenből általágban 4-es, 5-ös voltam kivéve persze az angolt. Jártam magántanárhoz, külön angol érettségi felkészítőre, de így is épp egy hármast tudtam összemakogni. Aztán felnőtt fejjel is elég sok angol nyelvtanfolyamra beültem, volt csoportos meg magán is, bőven több 100 ezer forintom benne van már, de jelenleg is ott tartok, hogy ha az utcán mondjuk útbaigazítást kérnek angolul, csak pislogok, még a nevemet is elfelejtem. Múltkor egy étterembe csak angolul beszélt a pincér (itt Pesten, és nem valami előkelő hely volt), és azt sem tudtam értelmesen elmondani, hogy kártyával szeretnék fizetni, csak így nyomtam szerencsétlen felszolgáló arcába a kártyámat, mintha fogyatékos lennék. És még hogy árnyaljam a dolgot, közel 3 évet éltem Bécstől nem messze, először takarítottam, aztán kasszáztam egy élelmiszerboltba, és a német elég jól megy. Persze nem anyanyelvi szint, de elég jól megértetem magam, abszolút nincs gondom a kinti kommunikációval. Valaki van még hasonló cipőben? Hol lehet ez elrontani? Már kezdem analfabétának érezni magam, hogy ennyire nem tudok megtanulni angolul.

2024. jan. 8. 09:15
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
89%
alot?
2024. febr. 7. 07:32
 32/34 anonim ***** válasza:

"A "nyelvtan" picit többről szól, mint a helyesírás"

Igen és a nyelvtanulás sokkal többről szól mint a nyelvtan, ez csak egy egyszerű példa volt, de amúgy a nyelvtan többi részét is ugyanúgy el lehet sajátítani ezzel a módszerrel.

2024. febr. 7. 14:22
 33/34 anonim ***** válasza:
Nekem se megy igazán .
2024. febr. 16. 13:16
 34/34 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy csak úgy érzitek, hogy nem megy. Ha eljuttok egy bizonyos szintre az angolban, úgy érezhetitek, hogy nem fejlődtök semmit. Pedig igen! Csak csinálni kell tovább, nem abbahagyni, nem feladni!
2024. febr. 16. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!