Egyik ismerősöm megtanulna magyarul, hogyan segítsek neki?
Ha már valaki alap szinten beszél egy nyelven, onnantól már "könnyebb" úgymond, mert lehet vele egyszerű szavakkal társalogni, viszont itt kábé teljesen nulláról kellene kezdeni (köszönni, megköszönni, számolni tud)
Igazából tippeket, avagy 1-2 ezzel kapcsolatos oldalra lennék kíváncsi, ha tudtok ilyeneket, hogyan segítsek neki anélkül, hogy iskolai, szótárazós, unalmas tanfolyamnak tűnjön a dolog.
Elhivatottak vagyunk (egyelőre) mindketten, és én is hajlandó vagyok tanulni, hogyan lehet ezt tanítani 😄
Mert ugye, aki beszéli a nyelvet, nem biztos, hogy tanítani is tudja 😃
Igen, angolul tudunk beszélni, nem a kommunikációval van gond, hanem szeretne megtanulni 😄
Kereste a kihívást, most megkapta, de nekem is feladta a leckét 🙂
Van ez a nyelvkönyv sorozat, a magyarból nincs tapasztalatom, egyéb idegen nyelvre nem volt rossz:
Annyi, hogy a magyar tényleg nehéz nyelv tud lenni, viszont eléggé hibatűrő, azaz anyanyelvi akkor is megérti, ha majdnem az egész mondat rossz.
Luca Lampariello poliglott amúgy megtanult magyarul, esetleg érdemes lehet ráírni instán, hogy csinálta, elég segítőkész szokott lenni, már ha válaszol: [link]
Lehet a tárgyakra cetliket ragasztani a nevükkel, példamondatokkal.
Esetleg szedhetsz alap fordulatokat a duolingoból is, az elég vegyes, eleinte érdekes lehet.
Más is van a neten. "Magyar mint idegen nyelv" kereséssel találhatsz ilyeneket.
Igen, már magyaráztam néhány ragot, és így kívülről egész jól érti, miről van szó a magánhangzókkal, de nyilván majd gyakorlatban tűnik ki a dolog
Én is megkérdeztem tőle, biztos-e abban, hogy ő ezt akarja, de hát kell neki a kihívás 😄
Van egy zseniális fickó, aki amerikai létére megtanult magyarul.
Nagyon sok videója van fenn a You Tube-n.
"Magyar linkoln " név alatt fut.
Szerintem érdemes ránézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!