Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt olyan, aki tanul...

Van itt olyan, aki tanul spanyolul?

Figyelt kérdés
Ti milyen módszerrel tanultok? Van magántanárom, de egy héten csak egyszer van órám és két alkalom között nehézkesen megy a tanulás. Főleg a szavak bemagolása.

2023. nov. 2. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Valamihez kötöd ezeket a szavakat? Ha csak random szavakat látsz az agyad nem fogja megjegyezni, mert nem gondolja, hogy fontosak. Az agy szereti összekötni a dolgokat. Hiába tanulsz meg most 15 szót, ha nem használod őket egy hónap mulva nem fogod tudni. Ajánlom Sofia Vass (csoporttársam volt, nagyon ügyes és jól magyaráz.) facebook oldalát és youtube videóit.

[link]

Facebook: Sofia Vass - Spanyol nyelv és kultúra.

https://www.youtube.com/@SofiaVass

Ahogy írtam (1. vagyok) nyelvszakos voltam és én például rengeteget olvastam és sorozatokat néztem (ez teljesen kezdő szinten nem annyira jó még) és mivel sokszor visszajött ugyanaz a szó megjegyeztem. Ennek alapján azt tanácsolnám neked, hogy keress rövid kis youtube videókat teljesen kezdő szinten, amelyben ezek a szavak előfordulnak és hallgasd/nézd meg őket minél többször.

2023. nov. 3. 18:42
 12/18 anonim ***** válasza:
11 folytatás: Egy fontos kérdés: szereted a spanyol nyelvet?
2023. nov. 3. 18:42
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Annyival könnyítettem meg a dolgokat, hogy képekkel együtt készítettem el a szókártyákat, mert nekem inkább fotografikus a memóriám... hát nem mondanám hogy olyan könnyen megy. Nem kellenek nekem hónapok, hogy elfelejtsem :D Sajnos mondatokban még nem tudom használni őket, mert a nyelvtan legelején járunk még és nem tudok összerakni egy teljes mondatot.

Természetesen szeretem a spanyol nyelvet, ezért szeretném megtanulni.

2023. nov. 3. 21:05
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy a youtube csatornáját már megtaláltam korábban :) elég hasznos videói vannak.
2023. nov. 3. 21:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, akkor ha ennyire még az elején vagy ne görcsölj rá. Nem kell egy halom szót megtanulni egyszerre. Ha túl soknak érzed akkor csökkentsd le a szavak számát.
2023. nov. 3. 21:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Persze, most direkt nem is magolom az összeset, amit összeírtam, hanem csak 2-3 szót egyszerre. Gyarkan ránézek, ismételnem kell egyfolytában. Sajnos szókincs nélkül nem megyek semmire, ha meg is tanulom a nyelvtant.
2023. nov. 3. 22:38
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Persze tudom, emiatt mondtam, hogy nézegess közben kezdőknek szóló videókat is. Akkor nem magolod, hanem hallod, hogy hogy használják.
2023. nov. 3. 22:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, ezen vagyok most éppen. :)
2023. nov. 4. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!