Van itt olyan, aki tanul spanyolul?
Valamihez kötöd ezeket a szavakat? Ha csak random szavakat látsz az agyad nem fogja megjegyezni, mert nem gondolja, hogy fontosak. Az agy szereti összekötni a dolgokat. Hiába tanulsz meg most 15 szót, ha nem használod őket egy hónap mulva nem fogod tudni. Ajánlom Sofia Vass (csoporttársam volt, nagyon ügyes és jól magyaráz.) facebook oldalát és youtube videóit.
Facebook: Sofia Vass - Spanyol nyelv és kultúra.
https://www.youtube.com/@SofiaVass
Ahogy írtam (1. vagyok) nyelvszakos voltam és én például rengeteget olvastam és sorozatokat néztem (ez teljesen kezdő szinten nem annyira jó még) és mivel sokszor visszajött ugyanaz a szó megjegyeztem. Ennek alapján azt tanácsolnám neked, hogy keress rövid kis youtube videókat teljesen kezdő szinten, amelyben ezek a szavak előfordulnak és hallgasd/nézd meg őket minél többször.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Annyival könnyítettem meg a dolgokat, hogy képekkel együtt készítettem el a szókártyákat, mert nekem inkább fotografikus a memóriám... hát nem mondanám hogy olyan könnyen megy. Nem kellenek nekem hónapok, hogy elfelejtsem :D Sajnos mondatokban még nem tudom használni őket, mert a nyelvtan legelején járunk még és nem tudok összerakni egy teljes mondatot.
Természetesen szeretem a spanyol nyelvet, ezért szeretném megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!