Van itt olyan, aki tanul spanyolul?
Én tanultam spanyolul, és mikor nagyon sok szót kellett megtanulnom vizsgára (nyelvszak) szókártyával tanultam. (Akkor a quizlettel, de akkor sok ingyenes opció volt rajta. Most már az ankit használom.)
Azon kívül, hogy magolsz miket szoktál csinálni? Teljesen kezdő vagy?
Én Pons kezdő könyvvel kezdtem, meghallgattam napi 1 leckét, és az előző 5 ismétlése minden nap. Az 3 hónap alatt adott egy jó alapot.
Utána Español con Juan-t néztem Youtubeon kb 1 évig, ezt úgy, hogy mondjuk 1 új video, és 2 ismétlés. Vagy hasonló, amennyi időd van.
Ezzel egy időben olvastam spanyolul Harry Pottert. Minden nap, amíg 5 új szó össze nem jön. Azokat kiírtam egy noteszbe. Ha 1-2 mondatból jött össze a kezdetén, akkor annyi, ha 3 oldalból, akkor annyi.
Mostanában már mindenféle csatornát nézek, de ez már egy haladóbb szint.
Szavakat nem kell magolni, ha megfelelően sokszor hallasz 1-1 szót különböző kontextusban, megjegyzed. Ez a megfelelően sok, egyes nyelvészek szerint 30.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy én a Colores 1 tankönyvből tanulok. Csináltam magamnak mobilra szókártyákat, azzal próbálkozom, amikor van időm.
Én tematikusan tanulom a szavakat.Minden szófajt,és különböző témakörbe tartozó szavakat egyszerre tanulok meg,majd mondatokat alkotok belőlük.
A szókártyák is valóban sokat segítenek,hiszen ha azokkal jól megy a memorizálás,márcsak azokat kell átismételni,mely szavak megtanulása még nem megy tökéletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!