Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a "wooden money" magyar...

Mi a "wooden money" magyar megfelelője?

Figyelt kérdés

Valaki egy évet a dzsungelben töltött, ahol kígyókat tanulmányozott más tudóssal együtt, és mikor távozik onnan, ezt mondja az ott maradó társának.

Try not to take any wooden money.

2023. okt. 29. 14:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jó, de azért mégsem sima "take care", hogy egyszerűen úgy fordítsuk, hogy vigyázz magadra...
2023. nov. 1. 09:39
 12/14 A kérdező kommentje:

Örülök, Kubina, hogy akad itt olyan is, aki tudja, mikor kell szó szerint fordítani, és mikor nem.

Az itteniek 99%-a szerint a "Bull's eye" bikaszemet jelent :D

2023. nov. 1. 10:57
 13/14 Cubina ***** válasza:

Fordító a szakmám és több évig éltem angol nyelvterületen, ezért tudom csak, hogy sosem szabad szó szerint fordítani, főleg akkor, amikor a szövegkörnyezetből látszik, hogy nem szó szerint értendő egy adott kifejezés.

Aki könyvből/szótárból tanulta az angolt, az nem tudhatja ezeket, meg azt sem például, hogy a Piece of cake nem minden szövegkörnyezetben jelenti azt, hogy egy darab süti.

Ettől még nem hülye valaki, egyszerűen csak nem ismeri a szlengeket. Ez olyan, mintha egy külföldinek mondanád azt, hogy Köcsög vagy. Nem értené, mert a cserépedényre asszociálna, hiszen a tankönyvekben/szótárban az van.

Ugyanez vonatkozik az angolra (meg úgy a többi nyelvre) is.

Nem véletlenül mondják mindig, hogy ha valaki hatékonyan akar megtanulni egy nyelvet, akkor az adott nyelvterületen kell mozognia legalább egy-két évet, megismerkedve a kultúrával, szokásokkal, szlengekkel, beszédstílussal.

2023. nov. 1. 18:02
 14/14 anonim ***** válasza:

"Fordító a szakmám és több évig éltem angol nyelvterületen, ezért tudom csak, hogy sosem szabad szó szerint fordítani, főleg akkor, amikor a szövegkörnyezetből látszik, hogy nem szó szerint értendő egy adott kifejezés."

Csak ezért tudod? Én anélkül is tudom, hogy fordító lenne a szakmám, és hogy több évig éltem volna angol nyelvterületen...

2023. nov. 1. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!