Világnyelvet éri meg tanulni második nyelvnek is?
Tudom, hogy az angol a legfontosabb, de az angol felsőfok mellett szeretnék egy második idegen nyelvet is megtanulni.
Valóban nem érdemes/ hasznos kisebb nyelveket tanulni, hanem inkább nagy világnyelvek közül érdemes választani?- Pl. Az ENSZ, WHO hivatalos maradék 5 nyelvéből, ha választok azzal nem lőhetek mellé, hasznos lesz? (Arab, kínai, francia, orosz, spanyol) (Francia, de inkább az orosz nyelven gondolkozom)
Tanulhatsz németül is, attól függ, hogy mi a távolabbi célod.
Manapság pl. rengetegen mennek ki dolgozni Ausztriába és Németországba.
Nekem angol középfokú nyelvvizsgám van (+idegenforgalmi szaknyelvi), emellett van német közép is és 3 évig fősulin franciát tanultam. Csak az angolt használom, a másik kettő eddig feleslegesnek tűnik (leszámítva a nyelvpótlékot, mikor olyan a munkahely).
Ha csak a saját kedvedre tanulsz, akkor olyat válassz, ami tetszik is (én utáltam a német hangzását mindig is), ha pedig tudod, hogy mi a célod a használattal, akkor az biztos segít választani.
"a kereskedelem valószínűleg Oroszországgal teljesen megfog szűnni Európában"
:-OO
:DDDD
Okosan kell valasztani. Peldaul Magyarorszagon teljesen felesleges spanyolul tanulni, hacsak nem mesz ki Del-Amerikaba vagy az USA-ba. Gazdasagilag padlon vannak stb.
Ha jo allast akarsz kulfoldon, akkor a nemet kell: ott oregeszik a lakossag es a sok bango, indiai stb mind angolul tanul, jobb munkakat kapsz a nemeteknel a nemettek(Hollandiaban meg hollandositod)
Francia: szep nyelv de visszaszoruloban van, Algeriaban most cserelik le angolra.
Orosz: hasznos ha valaki nöket akar felszedni Oroszorszagban
arab: sok a dialektusa(pl egy algeriai es egy egyiptomi nem erti meg egymast 2 orszaggal odebb)
kinai: hasonlo az arabhoz: sok a dialektus es nehez a mandarin(a fö nyelv Eszakon, delen meg a kantoni, bar jo penzt hozhat).
Szoval en nemetul tanulnek ha Europaban vagy Magyarorszagon maradnek..
Kétféle nyelvet jó tudni, amit sokan tudnak, és amit kevesen.
Hogy vagyon melyikből lesz? Hát, az kérdés, ahhoz kéne egy kis szerencse is.
7/8
Schmitt Pál neve mondd neked valamit? 😉
"a kereskedelem valószínűleg Oroszországgal teljesen megfog szűnni Európában"
A pénz mindent felülír. Például az ózdi kohászatot a szövetségesek nem bombázták 44-45-ben, mert amerikai kölcsönt kellett még visszafizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!