Hogyan vágjam jól az angolt?
nincs vmilyen részképességzavarod?
mert nekem diszkalkuliám van, és szintén vért izzadok a nyelvekkel.
nemcsak a diszlexia,hanem a diszkalkulia is megnehezíti ezt.
plusz lehet a stressz is, annyira erőltetik az angolt, szinte minden azon múlik, diploma, állás.
erre aki ráfeszül, görcsössé válik, megutálja, leblokkol, nyűg és szenvedés az egész.
1. Érdemes kivizsgáltatni, hogy van-e részképesség zavarod.
2. Lelki gyakorlat
3. Ajánlom a beszeljangolul.com oldalt
vagy
D.H. Howe: English Today! (bár gyerekeknek szól, de 4-5000 szavas szókincs építhető be az idegen nyelvi gondolkodásunkba)
4. Könnyített olvasmányok:
- Penguin Readers
- Oxford University Press
- Oxford Bookworms
5. Angol film, sorozat, podcast, angol felirattal.
6. Kommunikáció gyakorlása.
Elképzelt szerepjátékok vagy tanuló közösség, csoportok felkeresése.
Elmondom a legegyszerűbb dolgot, ami nekem is segített az angol tanulásában.
1.Nézzél angolul filmeket/sorozatokat/animáket/meséket bármi mást, és ha valamit nem értesz járj utána, tök mindegy hogy ez szó vagy egy nyelvtani szabály.
2:Játszál játékokkal, és kb ugyanaz ami fenn látható, ugyanaz, járj utána. Én rengeteget néztem animét, és játékokban is chatelgettem eleget, így googleba beírtam, megnéztem a szabályt/jelentést, és már is a fejemben volt, és nem, ez nem a memóriámnak köszönhető. Egy 8 rövid mondatból álló párbeszédet sem tudtam normálisan megtanulni 2-3 óra alatt.
"és ha valamit nem értesz járj utána, tök mindegy hogy ez szó vagy egy nyelvtani szabály"
Akkor az minden lesz, csak nem filmnézés, nem játszás... :)
Olyasmiket nézz, olvass angolul, ami érdekel és ami nem túl nehéz.
És csinálj meg mindent, amit az angoltanárod mond, ne akard megúszni se az angolórákat, se a házikat, hanem tedd oda magad mindig, mert az olvasás meg a filmnézés csak a passzív készségeket fejlesztik, az aktívakat (beszéd, írás) nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!