Így melyik nyelvvizsgát válasszam?
Szeretnék c1-es angol nyelvvizsgát. Rengeteget beszélek angol anyanyelvűekkel, elég sok barátom/ismerősöm lett, egyáltalán nem használok semmilyen szótárat miközben beszélgetek velük.
Könyvmoly is vagyok, már szinte csak angolul olvasok, nem is emlékszem mikor olvastam utoljára magyarul. Sorozatozok/filmezek is, szótárhasználat nélkül.
Az egyetlen dolog, ami szerintem nem igazán menne az a fordítás. Ha olvasok/nézek valamit stb, nem fordítom le a szavakat a fejemben egyáltalán. Rengeteg angol szót ismerek, aminek tudom a jelentését, de nem tudnám megmondani, mi a magyar megfelelője (például: frivolous, desultory, querulous, promulgate, stb)
Szóval, lényegében, melyek azok az angol nyelvvizsgák, amelyeken nem kell fordítani?
"És te? Szavat? :DD"
Ha Czuczor-Fogarasinak jó volt a szavat, hát nekem is jó, korlátoltkám.
"Ha Czuczor-Fogarasinak jó volt a szavat, hát nekem is jó, korlátoltkám."
Nem hinném, hogy ők így szólítottak volna engem, úgyhogy fogd vissza magadat és tanulj némi stílust is tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!