Hány idegen nyelvet beszéltek, milyen szinten, és hol/hogy tanultátok meg?
Egyet.
Általános iskolában tanultam magyarul, amit anyanyelvi szinten beszélek.
Németül tanultam általános negyedik osztálytól tizenharmadik osztályig, majd néhány év szünet után újrakezdtem/folytattam. Körülbelül középszinten tudok, a beszédet kell fejlesztenem.
Angolul sosem tanultam, de körülbelül középszinten tudom ezt is, csupán a külvilág behatásai, valamint rengeteg angol nyelvű olvasmány miatt.
Oroszul három éve kezdtem tanulni, de egy időre letettem; alapszinten tudok néhány dolgot.
1es, és emellett mi az igazi anyanyelved, ha a magyart, mint idegen nyelvet beszéled?
Nekem
Angol B2 - középiskolában tanultam, bár az nem sokat ért, lenyelvvizsgáztam, leérettségiztem, de valójában csak a munkám kapcsán kezdtem el érdemben tudni használni.
Francia - alig-alig A1 - gimiben tanultam, lenyelvvizsgáztam, leérettségiztem belőle, volt az B2 is, de ez 12 éve volt, azóta egy mondat erejéig se használtam,s zóval teljesen elfelejtettem
Holland - háááát elvileg B2, de maradjunk abban, hogy B1. Egyetemen tanultam, hollandul írtam a szakdolgozatomat is, akkoriban ez C1 szintet jelentett, de ez is kopott már sokat.
1. Magyar, ez az anyanyelvem.
2. Angol C1-es szinten, általános iskolában, majd gimnáziumban tanultam, illetve a szabadidőmben különböző módokon (könyvek, filmek, külföldi barátok és egyebek).
3. Olasz C1-es szinten, gimnáziumban, majd magántanárnál, majd Olaszországban tanultam, illetve a szabadidőmben különböző módokon (könyvek, filmek, olasz barátok és egyebek).
4. Spanyolul B2-es szinte, magántanárnál tanulok, illetve a szabadidőmben különböző módokon (könyvek, filmek, spanyol és latin-amerikai barátok és egyebek).
5. Izlandiul A2-es/B1-es szinten, a párommal tanulok, ő mutat nekem különböző izlandi könyveket és filmeket, illetve a családjával is próbálkozok a lehető legjobban kommunikálni. (A párom olasz-izlandi, így az előbbiben is sokat segített, bár azt már a megismerkedésünkkor beszéltem egy B2-es szinten.)
Nagyon szeretem a különböző nyelveket és viszonylag jó érzékem is van hozzájuk. A jövőben sem szeretnék felhagyni ezzel az érdeklődésemmel. A jelenlegi nyelvtudásaimat folyamatosan próbálom erősíteni, és idővel újakba is belevágni.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!