Hogyan tanultatok idegen nyelvű szavakat?
Figyelt kérdés
Az egész folyamatot leírhatjátok, mennyi időnként ismételtétek, hányszor olvastátok el egy menetben, szókártya vagy sorba írjam a szavakat(esetleg más módszer)?2021. dec. 8. 19:23
1/4 anonim válasza:
Amikor szódolgozatra/vizsgára kellett sok szót megtanulni (nyelvszak) akkor quizlettel tanultam, de ezeknek a szavaknak a nagy részét elfelejtettem, mert nem használtam. Különben meg sok szót megjegyzek úgy, hogy sokszor hallom vagy látom és így megragad.
2/4 anonim válasza:
Én kijegyzeteltem, majd a munkahelyemen beírtam szótárfüzetbe (az első windowsos wordben megszerkesztettem a fonetikai szimbólumokat, ma már a tekem se szórakozna ennyit :D ), aztán rámondtam diktafonra. Ez három ismétlés. Az elképzelésem az volt, hogy majd ha üres időm lesz, akkor meghallgatom a felvételt, illetve a szótárfüzetet azért csináltam, hogy bármelyik részét kinyomtatva (az egyik oldalon rontott szövegű, kidobandó lapokra) elolvasom a buszon, majd az sem baj, ha elhagyom a lapot. Ez további 2 vagy több ismétlés lett volna, de ennyi nem kellett, meg lusta is voltam. :D De éppen lehetne témakörök szerint gyűjteni, meg akármi.
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
Én memoriterezni sose tudtam, élő szövegben és/vagy olvasva ragad rám leginkább
Pl freerice, meg hasonló szókincs bővítő oldalak sokat segítettek, általában mire oda jutottam, hogy az iskolában kérdezték, már ment minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!